Manşetler

Apple koronavirüs nedeniyle Çin dışındaki tüm mağazalarını kapatıyor

apple malatya mağaza

Apple, küresel koronavirüs salgını nedeniyle, Büyük Çin bölgesi dışında, her ülkedeki fiziksel mağazalarını 27 Mart’a kadar kapatıyor. Söz konusu karar, CEO Tim Cook‘un imzasını taşıyan bir açıklamayla şirketin internet sitesinde yayınlandı.

Cook, “Virüsün yayılma riskini minimuma indirmenin yolu yoğunluğu azaltmak ve sosyal mesafeyi maksimuma çıkarmaktan geçiyor. Müşterilerimize olağanüstü bir servis deneyimi sunmayı sürdürme konusunda kararlıyız” ifadelerini kullandı.

Apple’ın çevrimiçi mağazası, fiziksel mağazaların kapalı olduğu süreçte işlemeye devam edecek. Fiziksel olarak teknik destek alması gereken müşteriler, Apple’ın destek sayfası üzerinden hizmet vermeye devam eden yetkili servis noktalarını bulabilecek.

COVID-19’un yayılma hızının herkesi etkilediğini belirten Apple CEO’su, sözlerine şöyle devam etti: “Apple’da olarak önceliğimiz insan. Ne yapıyorsak teknolojinin insanlığın yaşamını değiştirebileceği inancı ve böyle bir anda yararlı bir araç olabileceği umudu ile yapıyoruz.”

Cook, Apple’ın koronavirüsle mücadele için taahhüt ettiği bağış miktarının 15 milyon doları bulduğunu belirtti. Apple CEO’su, şirketin mücadeleye destek için her bir çalışanının yaptığı bağışın iki katı oranında bağış yapacağını da dile getirdi. Apple da, dünya genelinde pek çok şirket gibi, evden çalışması mümkün olan personelini işlerini evlerinden yürütmeleri konusunda teşvik ediyor.

Apple koronavirüs salgını nedeniyle daha önce de benzer önlemler almıştı

Cupertino merkezli şirket, koronavirüs salgını nedeniyle Çin’deki mağazalarını şubat ayının başlarında kapatmıştı. İlk etapta kademeli bir açılış yapan Apple, hâlihazırda Çin’deki tüm mağazalarını yeniden hizmete sokmuş durumda. Apple’ın İtalya’daki mağazaları ise hükümetin aldığı tecrit kararıyla birlikte kapanmıştı.

Apple, koronavirüs salgını nedeniyle geliştirici konferansı WWDC 2020’nin de çevrimiçi bir etkinlik olarak gerçekleştirileceğini duyurmuştu.

İLGİLİ HABERLER