Teknoloji

Apple MacBook Air ve Mini güncellemeleri için OS X Lion’ın çıkışını bekliyor olabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın bu ayın sonlarına doğru güncellenmiş bir MacBook Air modeli çıkaracağına dair söylentiler ortalıkta dolaşıyordu. Intel’in en yeni Sandy Bridge yongalarını barındıracağı söylenen yeni MacBook Air’larda 10 Gbps destekli Thunderbolt portunun da yer alması bekleniyordu. Ancak içeriden gelen bilgilere göre Apple yenilenmiş Air’ın çıkışını Mac OS X Lion’ın yayınlanmasına kadar askıya almış durumda.

Bu ayın başında düzenlenen WWDC 2011 geliştirici konferansında son hâli tanıtılan ve ayrıntıları duyurulan Mac OS X Lion‘ın gelecek ay içinde Mac App Store’da yayınlanması bekleniyor. Yeni çoklu dokunmatik hareket kontrolleri, Mac App Store, Expose ve Spaces’ın birleşiminden oluşan Mission Control, iPad ve iPhone’daki gibi uygulama başlatma arayüzü işlevine sahip LaunchPad gibi yeniliklerle gelecek olan OS X Lion 29.99$ gibi oldukça makul bir fiyattan yayınlanacak.

Apple Insider’ın konuyla ilgili kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre Apple yeni MacBook Air’ların çıkışı için OS X Lion’ı beklemek istiyor. Bu arada MacBook Air ile birlikte ücretsiz iCloud servisleri de yüklü şekilde gelmiş olacağı tahmin ediliyor. Öte yandan, Apple’ın benzer yenilikleri Mac Mini’ler için de düşündüğü belirtiliyor.

İlgili – AppleInsider

İLGİLİ HABERLER