Teknoloji

13 inç Mini LED ekranlı MacBook Air 2022’de bekleniyor

apple macbook air 13 inç

Apple, 2022’nin ortasında 13,3 inç Mini LED ekranlı, yeniden tasarlanmış bir MacBook Air dizüstü bilgisayarı duyurmayı planlıyor. Bu iddia güvenilir Apple analisti Ming-Chi Kuo’nun yeni bir yatırımcı notunda yer alıyor. Bu, Kuo’nun önceki raporlarıyla uyumlu, ancak daha spesifik bir zaman aralığı sunuyor. Ayrıca, yeni Air’in bu yıl yolda olduğu söylenen 14 ve 16 inç MacBook Pro’lardan biraz daha küçük bir ekrana sahip olacağını öne sürüyor.

Mini LED, daha iyi kontrast seviyeleri ve gelişmiş dinamik aralık gibi, OLED’in bazı avantajlarını yanma riski olmadan sunmak üzere tasarlanmış nispeten yeni bir görüntüleme teknolojisi olarak tanımlanıyor. Apple bu teknolojinin çıkışını bu yılki 12.9 inç iPad Pro‘da yaptı. Kuo daha önce 27 inç iMac Pro, 14,1 inç MacBook Pro, 16 inç MacBook Pro, 10.2 iPad ve 7.9 inç iPad Mini dahil olmak üzere yeni ekranlara taşınması planlanan yaklaşık yarım düzine Apple cihazı listelemişti. Kuo’ya göre Apple, kendi işlemcisini kullanmanın getirdiği maliyet avantajları nedeniyle daha kaliteli ekranları dahil edebiliyor.

Yeni ekran teknolojisinin yanı sıra, yakında çıkacak olan MacBook Air’in MagSafe şarj özelliği, daha ince ve daha hafif bir tasarımın yanı sıra iki adet USB 4 bağlantı noktasına sahip olacağı bildiriliyor. Bloomberg, yeni Air’in bu yılki M1 işlemcisinin halefiyle çalışacağını daha önce bildirmişti. Yeni işlemcinin aynı sayıda CPU çekirdeği içerdiği, daha yüksek hızlarda çalıştığı ve daha fazla GPU çekirdeği içerdiği söyleniyor. Mevcut M1 işlemcisi yedi veya sekiz GPU çekirdeğiyle sunulurken, yeni modelin dokuz veya 10 tane çekirdek içereceği bildiriliyor.

Yeni MacBook Air, bu yılın üçüncü çeyreğinde piyasaya çıkması beklenen yenilenen MacBook Pro’ları takip edecek gibi görünüyor. Dizüstü bilgisayarların 14 veya 16 inç ekranlarla geleceği (Kuo’ya göre Mini LED) ve bunların daha kare şekilli bir tasarıma sahip olacağı bildiriliyor. MagSafe şarj, HDMI bağlantı noktaları ve SD kart yuvalarının da bulunacağı söyleniyor. MacBook Pro’nun farklı biçimlerde karşılanan OLED dokunmatik çubuğu, diğer bir deyişle Touch Bar da sonunda bu modellerle birlikte ortadan kalkabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER