Teknoloji

Apple MagSafe şarj noktalı yeni bir MacBook Air üzerinde çalışıyor

yeni macbook air

Apple’ın MacBook Air için MagSafe şarj noktasının geri getirilmesini de içeren yeni bir tasarım üzerinde çalıştığı söyleniyor. Bloomberg News, güncellenmiş MacBook Air’in bu yıl veya 2022’de çıkabileceğini, mevcut modelden daha ince ve daha hafif olacak şekilde tasarlandığını bildiriyor.

Apple, 13 inçlik ekranın etrafını saran çerçevenin küçültülmesi sayesinde MacBook Air’i daha küçük hale getirebilir. Haberde bildirildiğine göre, dizüstü bilgisayarda iki USB 4 bağlantı noktası bulunacak. Apple, geçtiğimiz kasım ayında piyasaya sürdüğü mevcut MacBook Air’da Apple M1 işlemciye yer vermişti. Bu üzerinde çalışılan yeni MacBook Air modeline ARM tabanlı işlemcilerin gelecek nesil versiyonunun eklenmesi planlanıyor.

Apple’ın manyetik şarj sistemi MagSafe’in de bu MacBook Air tasarımıyla birlikte geri dönmesi bekleniyor. Bloomberg News daha önce, gelecek MacBook Pro için güncellenmiş MagSafe’in eski hap biçimindeki tasarıma benzer tasarıma sahip olacağını kaydetmişti.

Bloomberg News ayrıca, Apple’ın MacBook Air’in 15 inçlik daha büyük bir versiyonunu düşündüğünü ancak bu planları iptal ettiğini belirtti. Bu yeni MacBook Air tasarımının, mevcut dizüstü bilgisayarın bir daha yüksek seviyeli versiyonu olması ve Apple’ın M1 işlemcili sürümünü satmaya devam etmesi bekleniyor.

Yeni bir MacBook Air tasarımına dair söylentiler, TF International Securities analisti Ming-Chi Kuo’nun Apple’ın iPad Pro gibi köşeli kenarları olan kapsamlı bir MacBook Pro yeniden tasarımının planlandığını açıklamasından sadece bir hafta sonra geldi. Buna ek olarak Apple’ın, MagSafe manyetik şarj konektörünü MacBook Pro’ya geri getireceği söyleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER