Teknoloji

2021 model MacBook Pro için planlanan önemli değişiklikler ortaya çıktı

macbook pro m1

Apple, 2021’in üçüncü çeyreğinde çıkması planlanan ve büyük bir tasarım yenilemesinden geçecek MacBook Pro çıkarmayı planlıyor. TF International Securities analisti Ming-chi Kuo tarafından yazılan ve MacRumors, 9to5Mac ve Apple Insider siteleri tarafından haberleştirilen bir araştırma notuna göre Kuo, yenileme çalışmaları sürdürülen dizüstü bilgisayarı, 2016’da mevcut neslin piyasaya sürülmesinden bu yana MacBook Pro için gerçekleştirilecek ilk büyük tasarım yenilemesi olarak nitelendiriliyor. Bloomberg’den Mark Gurman, aynı ayrıntıların çoğunu doğrulayan bir haber yayınladı.

Yeni MacBook Pro’nun kenarlarının iPad Pro ve iPhone 12 gibi düz olduğu söyleniyor. Aslında mevcut dizüstü bilgisayarın da zaten keskin kenarları var, ancak üst ve alt yüzler de eskisinden daha düz olacak gibi görünüyor. Yeni modelin, her ikisi de Apple tasarımı Arm işlemcilere sahip 14 inç ve 16 inç boyutlarında geleceği belirtiliyor. Kuo, dizüstü bilgisayarların mevcut 16 inç MacBook Pro’ya benzer bir ısı borusu sistemi kullanacağını ve daha fazla termal boşluk ve dolayısıyla daha yüksek performans sağlayacağını söylüyor. Bloomberg ise, yeni modellerin “daha parlak, daha yüksek kontrastlı” ekranlara sahip olacağını ekledi.

Belki de en önemlisi Kuo, yeni Pro dizüstü bilgisayarların Apple’ın mevcut nesillerle yaptığı bazı tartışmalı değişiklikleri geri alacağına inanıyor. Örneğin OLED Touch Bar’ın tamamen fiziksel işlev tuşlarıyla değiştirileceği söyleniyor. Buna ek olarak Kuo, detayları vermemekle birlikte, adaptör ihtiyacını azaltacak daha geniş bir bağlantı noktası yelpazesi olacağını söylüyor. Ve MagSafe manyetik şarj bağlantı noktasının da geri dönmesi planlanıyor. Bunun iPhone 12 ile birlikte duyurulan yeni MagSafe aksesuar sistemiyle ortak bir yanı olup olmayacağı şu an için net değil.

Apple’ın M1 işlemcisine sahip yeni bir 13 inç MacBook Pro geçtiğimiz kasım ayında tanıtılmış ve hemen ardından piyasaya sunulmuştu. Ancak bu model mevcut Intel sürümüyle neredeyse aynı donanıma sahipti. Geçmişte Apple ürünleri konusundaki tahminleri genellikle doğru çıkan Kuo’ya güvenecek olursak, sonraki MacBook modellerinde içte olduğu kadar dışta da büyük ilerlemeler olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER