Teknoloji

MacBook Pro M1 ile en uzun pil ömrüne ulaşıyor

macbook pro m1

Apple kendi tasarımı olan M1 işlemcisini taşıyan ilk MacBook Pro dizüstü bilgisayarını gözler önüne çıkardı. Şirket, yeni MacBook Pro’nun ürün portföyünde önemli bir yere sahip olacağını ve hem kreatif hem de teknik profesyonellere hitap edeceğini belirtti.

13 inç ekranlı yeni MacBook Pro, Türkiye’de 14 bin 299 TL’den başlayan fiyatlarla satılacak. M1 işlemcili MacBook Pro’da 16 inç ekran seçeneği de mevcut.Dizüstü bilgisayarın kalbinde, yukarıda da belirttiğimiz gibi, Apple’ın yeni M1 işlemcisi bulunuyor.

Şirket, M1’in dünyanın en hızlı CPU çekirdeğine ve entegre grafik birimine sahip olduğuna vurgu yapıyor. Apple, yeni işlemcisinin Intel’in işlemcilerine kıyasla güç tüketimi ve performans anlamında önemli ilerlemeler getirdiğini de belirtiyor. Yeni MacBook Pro, kutusundan macOS Big Sur işletim sistemiyle çıkacak.

Apple, 13 inç ekranlı yeni MacBook Pro’nun genel performans anlamında bir önceki nesle kıyasla 2.8 kat daha hızlı olduğuna dikkat çekiyor. Görsel tarafta ise yeni MacBook Pro selefinden beş kat daha iyi bir performansa sahip. Aktif bir fan soğutma sistemi taşıyan dizüstü bilgisayarda Touch Bar ve sol kenara yerleştirilmiş iki adet Thunderbolt 4 girişi mevcut.

Yeni MacBook Pro’yla birlikte pil ömründe de büyük bir sıçrama kaydediliyor. 17 saate kadar web’de gezinmeyi mümkün kılan yeni MacBook Pro ile 20 saat boyunca video izlenebildiği belirtiliyor. Bunun eskiye kıyasla 19 saat daha fazla olduğuna dikkat çeken Apple, yeni MacBook Pro’nun bir Mac’teki en uzun pil ömrünü sunduğunu açıkladı.

Apple, Mac’lerde kendi tasarımı işlemcileri kullanacağını duyurduğu günden bu yana bunun için hazırlanıyor. Şirket duyuruyu yaptığında kendi işlemcilerini taşıyan cihazlarda çalışan Microsoft Office, Adobe Photoshop ve Lightroom gibi uygulamaları göstermişti. Final Cut Pro ve Final Cut Logic gibi profesyonel Apple uygulamaları da şirketin kendi tasarımı işlemcileriyle tam uyumlu çalışacak.

M1 işlemcili MacBook Pro ön siparişe çıktı

Yeni MacBook Pro, sadece bu profesyonel uygulamaları çalıştırmakla sınırlı kalmıyor. Mevcut iOS ve iPad uygulamalarını da M1 işlemci sayesinde yeni MacBook Pro’da kullanmak mümkün olacak. Böylelikle kullanıcılar ilk günden itibaren çok daha fazla uygulamaya erişebilecek.

M1 işlemcili yeni MacBook Pro için ön sipariş süreci başlamış durumda. Dizüstü bilgisayar Türkiye’de 14 bin 299 TL’den başlayan fiyatlarla satılıyor. 17 Kasım itibarıyla yeni MacBook Pro’lar raflardaki yerini alacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER