Teknoloji

2022 model MacBook Air böyle görünebilir

apple m2 macbook air yeni

Apple’ın yeni nesil MacBook’lar için beklenen duyuruyu yakında yapması bekleniyor. Şirketin haziran ayında WWDC 2022 sırasında doğrudan yeni dizüstü bilgisayarlarını tanıtmasa bile bağlantılı başka bir duyuruyu gerçekleştirebileceği konuşuluyor. 2022 model MacBook Air de bu yeni dizüstü bilgisayarlar arasında en çok merak edilen seçeneklerden biri konumunda. Bu cihazın tasarımını gösterdiği iddia edilen bir görsel internete sızdı.

Yeni MacBook Air’de Apple’ın mevcut konik tasarımdan vazgeçeceği ve takoz şeklinde bir tasarıma geçiş yapacağı söyleniyor. Eğer bu iddia gerçekleşirse, MacBook Air’in tasarımı MacBook Pro ailesinin bazı üyeleriyle aynı çizgiye gelmiş olacak.

Apple’ın MacBook Pro’nun yanı sıra 24 inç iMac’teki bazı tasarım unsurlarını da yeni MacBook Air’e getireceği söyleniyor. Mevcut modelden daha ince ve hafif olması beklenen yeni modelin tartıda yaklaşık 1,31 kilogram çekeceği de konuşulanlar arasında yer alıyor.

2022 model MacBook Air’de 13.6 inç büyüklüğünde mini-LED ekranın bulunması bekleniyor. Dizüstü bilgisayarın klavye tasarımının da MacBook Pro’ya benzeyeceği söyleniyor. Ancak klavyenin tamamen beyaz olmasının ve her tuşun altında boşluk bulunmasının iki modeli birbirinden ayıracağı belirtiliyor.

macbook air 2022Yeni MacBook Air’in kalbinde Apple’ın henüz duyurulmayan M2 işlemcisinin bulunmasına kesin gözüyle bakılıyor. Mevcut modeldeki M1’e kıyasla iyileştirmeler sunacak olan M2’nin M1 Pro ve M1 Max’ten güçlü olmayacağını belirtmek gerekiyor.

2022 model MacBook Air’in bir USB-C ve bir Thunderbolt girişiyle gelmesi bekleniyor. HDMI ve SD kart yuvalarının varlığı konusunda ise henüz net bir işaret bulunmuyor. Depolama alanı seçeneklerinin 2 TB’a, bellek seçeneklerinin ise 16 GB’a kadar uzanması bekleniyor. Pil ömrünün ise 20 saate kadar çıkabileceği söyleniyor.

MacBook Air 2022 için henüz bir tanıtım tarihi açıklanmış değil. Cupertino merkezli şirketin WWDC 2022’de dizüstü bilgisayarı tanıtması muhtemel olsa da, bu etkinlikte M2’nin duyurulması ve yeni MacBook Air’in tanıtımının da sonbahara bırakılması ihtimali de oldukça kuvvetli.

İLGİLİ HABERLER