Teknoloji

Apple iPhone SE 2’yi 2018’de tanıtabilir

iphone se 2
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iphone se 2Apple iPhone SE adını verdiği 4 inç ekranlı telefonunu 2016’nın mart ayında tanıtmıştı. Görsel bakımdan iPhone 5s ile aynı olan telefon, 2017’de yenilenmemişti. Ancak dedikodulara göre, iPhone SE 2 önümüzdeki yılın ilk yarısında ortaya çıkacak.

SE 2 üretimini Apple’ın yakın iş ortaklarından Wistron’un gerçekleştireceği söyleniyor. Wistron, hâli hazırda Hindistan’daki tesisinde Apple için iPhone SE’yi üretiyor. Hindistan dünyanın en büyük ikinci akıllı telefon pazarı olsa da, kişi başına düşen milli gelirin düşüklüğü nedeniyle ülkedeki iPhone kullanıcıları eski modelleri veya iPhone SE’yi tercih ediyor.

Wistron, Hindistan’daki fabrikasında iPhone SE’nin yanı sıra iPhone 8 üretimi de gerçekleştiriyor. Apple, Wistron’un fabrikasından çıkan ürünleri Hindistan dışındaki pazarlarda da satmayı planlıyor.

iPhone 5s’in üzerine inşa edilen iPhone SE’nin kalbinde iPhone 6s’te de kullanılan A9 işlemci bulunuyor. 2 GB RAM ve 12 megapiksel arka kamera taşıyan telefonda 3.5 mm. kulaklık jakı ve Touch ID parmak izi tarayıcısı da mevcut. iPhone SE Türkiye’de 2 bin 149 TL’den başlayan fiyatlarla satılıyor.

iPhone SE 2 A10 işlemciyle gelebilir

Hindistan kaynaklı haberlere göre, iPhone SE 2 A10 işlemci taşıyacak. Bu işlemciye 2 GB RAM eşlik edecek. Dahili depolama alanı konusunda ise kullanıcılara 32 ve 128 GB olmak üzere iki seçenek sunulacak. 12 megapiksel arka ve 5 megapiksel ön kamera taşıması beklenen telefonda 1700 mAh kapasiteli pilin bulunacağı söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER