Teknoloji

Apple Harita uygulamasında market, eczane ve hastaneleri bulmak kolaylaşıyor

apple harita

Apple Harita uygulamasında küresel koronavirüs salgını döneminde insanların işini kolaylaştıracak bir değişikliğe gitti. Uygulamada aranabilir kategorileri öne çıkaran Apple; bu dönemde insanların sıklıkla ziyaret ettiği market, eczane gibi yerlerin ve paket servis yapan restoranların bulunmasını kolaylaştırıyor.

Kullanıcılar Apple Harita’daki arama çubuğuna dokunduklarında karşılarına çıkan açılır menüde Market, Yemek Dağıtım, Eczaneler, Hastaneler, Acil Bakım gibi kategoriler öncelikli olarak gösteriliyor. Bu değişiklikle, insanların evde kalması gereken bu dönemde uygulamaya işlev kazandırılmış oluyor.

Google Haritalar uygulamasında da bu “tuhaf” zamanda uygulamayı daha yararlı kılmak adına bazı değişiklikler yapılmıştı. İşletmelerin değişen açılış ve kapanış zamanları konusunda kullanıcıları uyaran Google Haritalar, hastane ve tıp merkezleri için yapılan aramalarda ise kullanıcılara öncelikle doktorlarıyla iletişime geçmelerini öneriyor. Buna ek olarak, Google Haritalar’da da paket servis yapan restoranları bulmak kolaylaştırılmıştı.

apple harita

Apple Harita uygulamasında yapılan değişikliklerin işlevselliği artırmak adına önemli olduğu söylenebilir. Apple’ın önümüzdeki dönemde uygulamaya Google’ın yaptığına benzer uyarılar eklemesi de sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER