Manşetler

Apple Bağdat Caddesi mağazasından ilk izlenimler – Video

apple türkiye

Apple, Türkiye’deki üçüncü perakende satış mağazasını 22 Ekim’de Bağdat Caddesi’nde açacak. Bağdat Caddesi mağazasıyla birlikte Apple Türkiye’deki ilk sokak mağazasını açmış olacak. Şirket daha önceki perakende satış mağazalarını İstanbul’daki Zorlu Center ve Akasya alışveriş merkezlerinde açmıştı.

Apple, yeni mağazasının kapılarını herkese açmadan önce mağazada basın mensuplarını ağırladı. Burada yeni mağazasıyla ilgili bilgiler veren şirket, aynı zamanda özel bir artırılmış gerçeklik performansı sergiledi.Yaratıcı teknoloji uzmanları Tin Nguyen ve Ed Cutting ile Türk ses tasarımcısı Oğuz Öner tarafından özel hazırlanan artırılmış gerçeklik sergisinin ilk gösterimi gerçekleştirildi. Buna ek olarak, mağazada düzenlenecek Today at Apple atölyelerinin ilki de bu etkinlik sırasında yapıldı.

apple bağdat caddesiMağazada basın mensuplarına bilgi veren mağaza lideri Meltem Güner, Bağdat Caddesi’nin İstanbulluların ilgi gösterdiği popüler ve canlı bir yer olduğunu belirtti. Müşterilerin Apple’ın Zorlu Center ve Akasya mağazalarında aldıkları hizmetten memnun olduğunu söyleyen Güner, yeni mağazada daha fazla yaratıcılığı ortaya çıkarmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Apple Bağdat Caddesi mağazasındaki ilk Today at Apple programı da Perspektif İstanbul olacak. Bu seri 20 yerel sanatçının ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. Şirket, İstanbul’da yerel topluluklar için önemli konular ve değerler üzerinden yaratıcılık, kültür ve teknolojiyi bir araya getiren bir deneyim yaşatmayı vadediyor.

apple bağdat caddesiBağdat Caddesi’nden mağazaya girildiğinde kullanıcıların karşısına Apple ürünlerinin sergilendiği bir alan çıkıyor. Buradaki masalarda iPhone, iPad, Apple Watch, MacBook ve iMac gibi cihazları görmek mümkün oluyor. Masalarda tüm ürünlerin farklı seçenekleri sergileniyor. Örneğin, iPhone 13 serisinin tüm modelleri masalarda görülebiliyor.

Apple mağazanın duvarlarını da boş bırakmamış. Duvarlardan birinin bir kısmı Apple’ın çevrimiçi müzik platformu Apple Music’e ayrılmış. Buradaki ekranlarda Apple Music’teki şarkıların klipleri dönüyor. Apple Music deneyimini güçlendirecek kulaklıkları da burada görmek mümkün. AirPods Max’in yanı sıra Beats markalı kulaklıklar da söz konusu alanda yer alıyor.

apple bağdat caddesiApple Music alanının hemen yanında ise AirPods seçeneklerinin sergilendiği bir alan bulunuyor. AirPods ve AirPods Pro ile birlikte AirPods Max de bu alanda kullanıcıları bekliyor. Dileyenlerin burada AirPods Max’i deneyimleyebileceğini belirtmekte fayda var.

Apple Music alanının diğer tarafında ise çeşitli aksesuarların sergilendiği bir bölüm yer alıyor. Burada Apple ürünleriyle uyumlu kablolar, şarj adaptörleri, harici diskler sergileniyor.

apple bağdat caddesiKarşı duvarda ise MagSafe aksesuarları kullanıcıları karşılıyor. Burada MagSafe uyumlu kılıflar, MagSafe Battery Pack, Deri Cüzdan, Zarf Kılıf gibi aksesuarları görmek mümkün oluyor. Bu alanın hemen yanında ise farklı iPhone’lar için hazırlanmış birbirinden farklı renklerde kayışlar yer alıyor.

Asansörle veya merdivenle alt kata inildiğinde ise ziyaretçileri Today at Apple atölyelerinin düzenleneceği alan ve büyük “video wall” karşılıyor. Yukarıda da bahsettiğimiz Today at Apple atölyeleri bu büyük ekranın önünde gerçekleştirilecek.

apple bağdat caddesiBu alanın arkasındaki masalarda ise Genius Bar hizmeti verilecek. Apple ürün sahipleri burada ürünleriyle ilgili teknik destek alabilecek ve servis sürecini başlatabilecek. Apple, Genius Bar masalarının bulunduğu alanın etrafında da farklı aksesuarlar ve servisler sergiliyor.

Bir duvarda AirTag bulunuyor. Apple’ın kişisel eşyaların yerini bulmayı sağlayan izleyici cihazının nasıl çalıştığı burada gösteriliyor. Buna ek olarak, Apple’ın AirTag için hazırladığı aksesuarları da aynı alanda görmek mümkün.

apple bağdat caddesiBir diğer duvarda Apple Watch’un farklı kayış seçenekleri yer alıyor. Kayışların hemen yanında ise iPad aksesuarları sergileniyor. iPad aksesuarlarının hemen altında MacBook için hazırlanan bazı kılıflar bulunuyor.

Apple çevrimiçi oyun abonelik servisi Apple Arcade’e de Bağdat Caddesi mağazasında özel bir alan ayırmış. Buradaki ekranda Apple Arcade’deki oyunlar gösteriliyor. Ayrıca Apple Arcade deneyimini yaşamayı sağlayan iPod touch, iPhone, iPad ve Apple TV gibi ürünler de burada sergileniyor.

apple bağdat caddesiApple müşterileri mağazanın alt kattan da çıkılabilen bahçesinde vakit geçirebilecek. Bahçenin teknik servis için mağazaya gelen kullanıcıların favori bekleme alanı olacağı söylenebilir.

Doğal iklimlendirme ve aydınlatmanın bulunduğu mağazada, sulama için yağmur suyu dönüştürme sistemi de mevcut. Doğal aydınlatmanın mağazaya daha sıcak bir hava verdiği söylenebilir.

Apple Bağdat Caddesi mağazasındaki ilk izlenimlerimiz bu şekilde. Mağaza, yukarıda da belirttiğimiz gibi, 22 Ekim’de kapılarını tüm müşterilerine açacak.

İLGİLİ HABERLER