Teknoloji

Apple’dan ikinci bir GaN güç adaptörü yolda

apple 30w güç adaptörü
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple analisti Ming-Chi Kuo’ya göre, Apple bu yıl içinde yapısında galyum nitrür (GaN) barındıran yeni bir 30W güç adaptörü çıkarabilir.

Galyum nitrür, güç adaptörlerinin daha az ısı üretmesine izin veren bir malzemedi. Bu, yüksek vat değerlerinde güç çıkışı sunarken daha küçük boyutlu olabilecekleri anlamına gelir. Kuo, yeni şarj cihazının muhtemelen onu, Apple’ın mevcut 30W şarj cihazından daha küçük hale getirecek yeni bir tasarımla geleceğini dile getiriyor.

Şirketin ilk GaN güç adaptörü, en yeni 16 inç MacBook Pro ile birlikte gelen 140W’lık adaptör olmuştu. Ancak yeni 30W şarj cihazının çok daha düşük vat değerlerindeki çıkış gücü, onu Apple’ın iPhone, iPad veya MacBook Air gibi daha düşük güçlü dizüstü bilgisayarları için daha uygun hâle getirecektir. Geçen yılın iPhone 13 Pro Max’inin, uygun şarj cihazıyla kullanıldığında, maksimum şarj hızını 27W’a çıkardığı belirtilmişti. Bu, Apple’ın neden 30W güç adaptörünü yenilemek istediğinin mantıklı bir açıklaması olabilir.

Ancak 27W’ın, bugünlerde hızlı şarj için orta sınıf Android telefonların bile gerektirdiği özelliklere kıyasla zayıf kaldığını söylemeliyiz. Örneğin, OnePlus’ın en son Nord CE 2 modeli, Oppo’nun tescilli SuperVOOC standardı aracılığıyla 65W şarjı destekliyor ve yarım saatten biraz fazla bir sürede onun tamamen şarj olmasını sağlıyor. Bu arada Samsung’un yeni S22 Plus ve S22 Ultra’sı 45W’da hızlı şarj edebiliyor.

Söz konusu Apple olduğundan, beklenen bu yeni 30W güç adaptörünün, uyumlu cihazların kutusunun içinde gönderilip gönderilmeyeceği belli değil. Apple şu anda, telefonları ve akıllı saatleri ile birlikte güç adaptörünü kutulara koymuyor. Ancak dizüstü bilgisayarları ve tabletleriyle şarj cihazlarını satmayı sürdürüyor.

İLGİLİ HABERLER