Teknoloji

iPhone 13 Pro Max uygun bir güç adaptörüyle daha hızlı şarjı destekliyor

iphone 13 pro max

YouTube’daki ChargerLAB kanalı tarafından yapılan ve diğer testler tarafından desteklenen çeşitli testlere göre iPhone 13 Pro Max, telefonun uyumlu bir şarj ünitesine takıldığında 27 vata kadar güç çıkışını desteklediğini gösteriyor. Eğer iPhone 13 Pro Max satın almayı düşünüyorsanız ve bu cihazın devasa pilini olabildiğince hızlı doldurmak istiyorsanız, @duanrui1205 tarafından dikkat çekilen testlere göre sıfırdan tam dolu seviyeye kadar 90 dakikada kadar şarj edebilen 30W’lık bir şarj cihazı almayı düşünebilirsiniz.

Bu, önceki nesil modellere göre bir yükseltmenin söz konusu olduğu anlamına geliyor. 9to5Mac, iPhone 12’nin yaklaşık 22W şarj hızında çalıştığını bildirmişti. Yani ortada 5W gibi bir artış söz konusu. Daha küçük iPhone 13 Pro’nun yalnızca 20W’ta şarj olabileceğini söyleyen @duanrui1205’e göre, daha büyük bir şarj cihazının avantajı 13 Pro Max ile sınırlıdır. Kablosuz olarak veya Apple’ın MagSafe aksesuarıyla şarj ediyorsanız, tüm bu sayılar devre dışı kalır ve en fazla 15W güç çıkışı ile sınırlandırılırsınız.

Eğer iPhone 13 Pro Max’inizi biraz daha hızlı şarj etmek için 30W’lık bir güç adaptörü arayışına girerseniz, öncelikle yakınlarınıza bakmanız iyi olabilir. Apple, yeni MacBook Air ile 30W güç adaptörü sunuyor. MacBook Pro’larla birlikte gelen 61W şarj cihazı da bu telefonun desteklediği 27W güç çıkışını sağlayabilir. Evinizdeki diğer şarj cihazlarını, genellikle uçların yanında yazılı olan yasal düzenleme metnini okuyarak kontrol edebilirsiniz. Bunlar tam olarak vat cinsinden değeri vermese bile, amper ve voltajı çarparak bunu anlayabilirsiniz.

Etrafta 30W şarj cihazı aramanız sonuç vermediyse, Apple’dan bir tane edinebilirsiniz. Ayrıca üçüncü taraf şarj cihazlarını da tercih edebilirsiniz. Bunlara bakarken dikkat edilmesi gereken bir nokta, destekledikleri şarj oranlarıdır. ChargerLAB’ın videosuna göre, iPhone şarj için 9V gerilimde 3 amper akım sağlayan bir şarj cihazına gereksinim duyuyor. Videoda gösterilen bir güç adaptörü, 30W güç çıkışı sunsa da, iPhone’u yalnızca 18W çıkışla şarj edebiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER