Teknoloji

Apple Watch Series 6 kutusunda önemli bir aksesuar olmayacak

Apple Watch Series 6 kutusunda önemli bir aksesuar olmayacak
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple Watch Series 6 bugünkü Apple etkinliğinin yıldızıydı. Yeni akıllı saatinin yeni özellikleri ve donanımı konusunda bir hayli detay veren Apple, sürpriz sayılabilecek bir bilgiyi de paylaştı. Şirket, elektronik atık miktarını azaltmak amacıyla yeni akıllı saatinin kutusunda şarj adaptörünün bulunmayacağını açıkladı.

Bu duyuru, Apple Watch Series 6’nın fiyatının açıklanmasından hemen sonra geldi. Cupertino merkezli şirket, bu kararın çevre odaklı kaygılarla alındığını özellikle vurguluyor. Apple düzenlediği etkinlikte 2030 itibarıyla tamamen “karbon nötür” bir şirket hâline gelmeyi hedeflediği bilgisini de paylaşmıştı.

Apple’ın internet sitesindeki Haber Odası’nda Watch Series 6 ile ilgili bir yazının altında bulunan dipnotta saate kullanılan geri dönüştürülmüş materyallerin listesi görülüyor. Şirket saatin Taptic Engine’inde, alüminyum modellerinin kasasında ve diğer bölümlerde yüzde 100 oranında geri dönüştürülmüş materyallerden yararlandığını belirtiyor.

Dipnot şu şekilde devam ediyor: “Apple, Watch Series 6’nın kutusundan bir elektronik atığa dönüşebilecek AC adaptörünü çıkararak da çevreye yardımcı oluyor. Aynı zamanda Apple Watch üretim ortaklarının yenilenebilir enerjiye geçiş yapmasına da destek veriliyor.

Görünen o ki; Apple, Watch Series 6’yı alacakların elinde cihazı şarj etmekte kullanabilecekleri bir adaptörün bulunduğundan emin vaziyette. Aslında yeni akıllı saati alacak kişilerin elinde daha önce Lightning girişli bir cihazın bulunmaması ihtimali de oldukça düşük. Yine de, kutunun içinden şarj adaptörünün çıkmayacak olmasının tuhaf bir durum olacağı söylenebilir.

Apple Watch Series 6 kutusundaki bu değişiklik, başka bir değişimin de habercisi olabilir. Şirketin iPhone’un kutusundan şarj adaptörünü çıkarmayı planladığına dair iddialar da uzun süredir etrafta dolaşıyordu. Apple Watch Series 6’nın kutusunda şarj adaptörünün çıkarılması, Apple’ın iPhone 12’de de bu yolu izleyebileceğini düşündürüyor. Bu ihtimalin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini görmek içinse biraz daha sabretmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER