Teknoloji

Apple Watch Series 6 için ücretsiz onarım programı başladı

apple watch series 6

Ekranları aniden bembeyaz olan ve hiçbir şey göstermeyen Apple Watch Series 6 akıllı saatler için ücretsiz onarım programı başladı. Söz konusu problemin sadece 2021’in nisan ve eylül ayları arasında üretilen 40 mm Watch Series 6‘larda görüldüğünü belirtmekte fayda var.

Bu kriterlere uygun akıllı saatler, garanti durumları ne olursa olsun, Apple veya yetkili servis noktaları tarafından ücretsiz olarak onarılacak.

Kullanıcılar saatlerinin ücretsiz onarım programına uygun olup olmadığını kontrol etme imkanına sahip. Bunun için onarım programının internet sitesine saatin seri numarasını girmek yeterli oluyor. Programa uygun olan saatlerin garanti süresinin uzatılması veya ekrandaki başka hasarların ücretsiz olarak tamir edilmesi gibi bir durum ise söz konusu değil.

Apple boş ekran probleminden etkilenen Watch Series 6 sahiplerinin sayısının çok az olduğunun altını çiziyor. Yine de, şirketin ücretsiz onarım programı başlatmasının değerli bir hamle olduğu söylenebilir. Apple Watch, özellikle çelik veya titanyum versiyonları, ucuz bir aksesuar değil. Üretim hatasından kaynaklanan bir sorunun ücretsiz olarak tamir edilmesi, kullanıcıları gereksiz bir masraftan kurtarıyor.

İLGİLİ HABERLER