Teknoloji

Apple’ın 2021 MacBook Pro’larında SD kart yuvası geri geliyor

yeni macbook pro 2021 M1X apple mac

Apple birkaç yıl önce dizüstü bilgisayarlarından SD kart yuvasını kaldırmıştı. Ancak Bloomberg‘den Mark Gurman’ın yayımladığı yeni bir habere göre Apple, MacBook Pro dizüstü bilgisayarlarının 2021 modeline entegre bir SD kart yuvası getirecek. Böylelikle şirketin bilgisayarlarına popüler bağlantı noktası standardını geri kazandıracak.

Apple, 2016’da yaptığı yeniden tasarımda SD kart yuvasını kaldırdığından beri MacBook Pro serisi, dört evrensel USB-C bağlantı noktasından başka herhangi bir giriş-çıkış elemanı sunmuyordu. Bu durum, fotoğraf ve videoları düzenlemek için bilgisayarlarına aktarmak için popüler bellek kartı formatına güvenen birçok profesyonel kullanıcıyı, aynı işlevselliği elde etmek için çeşitli adaptörlere yönelmeye zorladı.

Gurman daha önce de Apple’ın yakında beklenen 14 inç ve 16 inç tasarımlar için planladığı değişikliklerin bazılarını haberleştirmişti. Bu değişiklikler arasında fiziksel işlev tuşları karşılığında tartışmalı Touch Bar arayüzünün kaldırılması; en son iPad Pro, iPad Air ve iPhone 12 serileriyle uyumlu daha kare biçimli bir tasarımın sunulması; daha parlak ekranların eklenmesi ve Apple’ın manyetik MagSafe şarj ucunu geri getirmesi de bulunuyor. Tabii ki, üst düzey dizüstü bilgisayarların en büyük değişikliği Intel’in işlemcilerinden Apple’ın kendi bünyesinde geliştirdiği ARM tabanlı M1 yonga setinin daha güçlü bir sürümüne geçiş olacak.

MacBook Pro için SD kart tahminleri yeni değil

İyi bilinen bir Apple analisti olan Ming-Chi Kuo ise, yeni dizüstü bilgisayarların ek bağlantı noktaları sunacağını iddia ederek bu haberleri doğruladı. Ancak çıkan son haber özellikle SD kart yuvasının geleceğine dair bir onay niteliğini taşıyor.

SD kart yuvasının geri dönüşüyle ilgili haberler, yeni MacBook Pro’larla ilgili ile benzer şekilde MagSafe ve işlemci avantajları sunacağı söylenen, Apple’ın üst seviyede bir MacBook Air modeli için plan yaptığına dair haberlerin hemen ardından geliyor. Ancak ne yazık ki, yakında beklenen yenilenmiş MacBook Air modelinde SD kart yuvasından bahsedilmiyor. Sadece bir çift USB-C bağlantı noktasının olacağı belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER