Teknoloji

Yeni MacBook Air daha ince ve hafif olacak

yeni macbook air
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın MacBook Air için bir tasarım değişikliği planladığı iddiası geçtiğimiz hafta gündeme gelmişti. Bu iddia, bazı yeni MacBook Pro’larla ilgili bir haberde dipnot olarak verilmişti. Bloomberg’de Mark Gurman’ın imzasını taşıyan yeni bir haber, MacBook Air’le ilgili planlara ışık tutuyor.

Habere göre, yeni Air daha hafif ve ince bir kasaya sahip olacak. Apple’ın M1 işlemcisinin yeni versiyonu ve MagSafe şarj teknolojisi de yeni MacBook Air’in özellikleri arasında sayılıyor. Şirketin ekran çerçevesini küçülteceği ve zaten taşınabilir olan kasayı biraz daha geliştireceği belirtiliyor.

Apple’ın yeni MacBook Air’i ne kadar küçülteceği şu an için bilinmiyor. Ancak bu yeni versiyonun mevcut versiyona kıyasla daha yukarıda konumlandırılacağı söyleniyor. Kısacası yeni Air daha üst segment bir cihaz olacak.

Yeni MacBook Air ne zaman çıkacak?

Kasadaki değişiklikler sayesinde Air ve Pro serileri arasındaki farkın biraz daha belirgin hâle geleceği belirtiliyor. MacBook Air’in M1 işlemcili en yeni versiyonu, görsel bakımdan MacBook Pro’ya oldukça yakın duruyor.

Habere göre, yeni MacBook Air bu yılın sonunda veya 2022’de resmiyet kazanacak. Apple’ın 14 ve 16 inç ekranlı MacBook Pro’ları ise daha önce duyurması bekleniyor. Şirketin iMac serisinde de bir tasarım değişikliğine gideceği konuşuluyor.

İLGİLİ HABERLER