Teknoloji

Android O önümüzdeki hafta itibarıyla dağıtıma çıkabilir

android oGoogle en yeni mobil işletim sistemi sürümü Android O için çalışmalarını bir süredir devam ettiriyor. İşletim sistemi için dört geliştirici sürümü yayınlayan şirket, meraklılara yeni platformu erkenden tanıma fırsatı vermişti. Ancak Google nihai sürümün yayın tarihi konusunda sessiz kalmayı tercih etmişti.

Teknoloji yorumcusu David Ruddock ise yeni Android sürümünün yayın tarihi konusunda ortaya iddialı bir tarih attı. Ruddock, yeni sürümün önümüzdeki hafta dağıtıma çıkabileceğini iddia etti. Ruddock’un iddiasının aniden ortaya çıkmadığını ve bir temelinin olduğunu da belirtmek gerekiyor.

Ruddock bu konudaki iddiasını ilk olarak geçtiğimiz haziran ayında gündeme getirmişti. Yorumcu iddiasını güvenilir bir kaynağa dayandırmıştı. Ruddock geçtiğimiz gün Twitter hesabından yaptığı paylaşımda ise Android O’nun önümüzdeki haftadan itibaren Google Pixel cihazlarına yüklenebileceğini belirtti.

Ruddock’un bilgileri doğru olsa da, son dakikada bazı değişikliklerin yapılmasının da ihtimaller dahilinde olduğunu unutmamak gerekiyor. Son dakikada yaşanabilecek aksilikler veya yapılabilecek değişiklikler nedeniyle Google, genellikle kesin dağıtım tarihleri açıklamaktan çekiniyor.

Android O büyük ihtimalle ağustos içinde kullanıcılarla buluşmaya başlayacak

Ruddock’un işaret ettiği zaman aralığının doğru olma ihtimali ise bir hayli yüksek. Google geçtiğimiz yıl Android 7.0 Nougat’yı 22 Ağustosta Nexus cihazlara göndermeyi başlamıştı. Dolayısıyla yeni sürümün de bu ay içinde dağıtıma çıkması şaşırtıcı olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER