Manşetler

Android N Ön İzleme 2 sürümü hangi yeniliklerle geldi?

android n
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

android nAndroid N geliştirici ön izleme sürümü için yeni bir güncelleme yayınlandı. Android N için gelen Geliştirici Ön İzleme 2 sürümü destekleyen cihazlara elle indirilip kurulabildiği gibi, tıpkı genel Android güncellemeleri gibi kablosuz bağlantı üzerinden yüklenebiliyor. Herkese açık hâle getirilen ve geliştiricilerin yanı sıra normal kullanıcıların da deneyimleyebildiği Android N geliştirici ön izleme sürümleri Nexus 6P, 5X, 6, 9 ve Pixel C gibi cihazların yanı sıra General Mobile 4G‘ye de yüklenebiliyor.

Android N Geliştirici Ön İzleme 2 sürümüyle birlikte Vulkan 3D işleme API desteği Android işletim sisteminin temeline geliyor. Vulkan, oyun gibi grafiksel açıdan yoğun uygulamalarda önemli derecede performans artışı sağlayacak. Samsung’un en yeni amiral gemisi Android telefonlarında yer alan bu desteğin akıcı performans söz konusu olduğunda önemli bir etkisi olduğu görülüyor.

Bir başka önemli ve ilgi çekici yenilik de başlatıcı kısayolları. Bu sayede uygulamalara Android’in uygulama başlatıcısı içinde kısayollar oluşturma izni veriliyor ve bu kısayollarla uygulamalar içindeki belirli aksiyonları tetiklemek mümkün oluyor. Kullanıcılar bir uygulama içinde en sık kullandıkları işlevleri başlatıcıya ekleyerek bunlara çok daha kolay erişebilecekler. Bu kısayollar uygulama içindeki mesaj gönderme, harita uygulamasında eve yol tarifi alma, medya uygulamasında bir TV dizisinin sonraki bölümünü oynatma gibi, doğrudan amaca yönelik kısayollar olabiliyor.

Son olarak bir de emojilerle ilgili önemli bir yenilik var. Google insan emojisini daha insancıl görünür bir hâle getiriyor. Neyi ifade ettiği anlaşılmaz, balon yüz görünümlü bazı emojiler kaldırılıyor. Bunların yerine daha sadece ve anlaşılır his simgeleri geliyor.

android nİlerleyen aylarda beklediğimiz Android N sürümüyle birlikte daha şimdiden iyileştirilmiş bildirim özellikleri, pil yönetimi, bölünmüş ekranlı çoklu görev desteği gibi yeniliklerle tanışmıştık. Önümüzdeki haftalarda çıkacak yeni ön izleme sürümleriyle birlikte daha fazla yeniliği görmek de mümkün olacaktır.

İLGİLİ HABERLER