Teknoloji

Google Avrupa Birliği tarafından Android nedeniyle verilen cezaya itiraz etti

Google Türkiye
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Avrupa Birliği tarafından kendisine verilen 4.34 milyar avroluk cezaya resmen itiraz etti. Avrupa Birliği, Google’ın çatı şirketi Alphabet‘in tekel yasalarını kasıtlı olarak ihlâl ettiği hükmüne vararak söz konusu cezayı kesmişti.

Avrupa Birliği, yürüttüğü soruşturma sonucunda Google’ın Android işletim sistemiyle kurduğu pazar hakimiyetini Google arama ve Chrome gibi uygulamaları bir paket hâlinde sunarak ve mobil cihaz üreticilerine Google’ı varsayılan arama motoru yapmaları için para ödeyerek kötüye kullandığına hükmetmişti.

İnternet devi, Avrupa Birliği tarafından alınan bu karara itiraz edeceğini kararın ilan edildiği temmuz ayında açıklamıştı. Ancak bunun için acele etmemiş gibi görünen şirket, 90 günlük hükme uyum sağlama süresinin neredeyse sonuna kadar beklemeyi seçmiş gibi görünüyor.

Google Avrupa Birliği tarafından daha önce de cezalandırılmıştı

Google Avrupa Birliği tarafından daha önce de başka bir konu nedeniyle cezalandırılmıştı. Yürütülen soruşturmada Google’ın arama sonuçlarında kendi alışveriş servisinden gelen sonuçları rakiplerinin önüne çıkardığı belirtilmiş ve yine rekabet yasalarının ihlâl edildiği gerekçesiyle şirkete 2.34 milyar avroluk bir ceza kesilmişti.

İLGİLİ HABERLER