Google Avrupa Birliği tarafından kendisine verilen 4.34 milyar avroluk cezaya resmen itiraz etti. Avrupa Birliği, Google’ın çatı şirketi Alphabet‘in tekel yasalarını kasıtlı olarak ihlâl ettiği hükmüne vararak söz konusu cezayı kesmişti.
Avrupa Birliği, yürüttüğü soruşturma sonucunda Google’ın Android işletim sistemiyle kurduğu pazar hakimiyetini Google arama ve Chrome gibi uygulamaları bir paket hâlinde sunarak ve mobil cihaz üreticilerine Google’ı varsayılan arama motoru yapmaları için para ödeyerek kötüye kullandığına hükmetmişti.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Google Lyria 3.5 ile yapay zeka şarkıları daha gerçekçi ses çıkarıyor
Google Pixel Watch 5 resmi uygulamada ortaya çıktı
Google Pixel 11 Pro’yu ilk kez gösterdi ve gizemli kamera detayı dikkat çekti

Google Gemini artık Mac’te tek tuşla sesli komut alabiliyor

Google Fotoğraflar’daki rahatsız edici otomatik özellik artık kapanıyor
İnternet devi, Avrupa Birliği tarafından alınan bu karara itiraz edeceğini kararın ilan edildiği temmuz ayında açıklamıştı. Ancak bunun için acele etmemiş gibi görünen şirket, 90 günlük hükme uyum sağlama süresinin neredeyse sonuna kadar beklemeyi seçmiş gibi görünüyor.
Google Avrupa Birliği tarafından daha önce de cezalandırılmıştı
Google Avrupa Birliği tarafından daha önce de başka bir konu nedeniyle cezalandırılmıştı. Yürütülen soruşturmada Google’ın arama sonuçlarında kendi alışveriş servisinden gelen sonuçları rakiplerinin önüne çıkardığı belirtilmiş ve yine rekabet yasalarının ihlâl edildiği gerekçesiyle şirkete 2.34 milyar avroluk bir ceza kesilmişti.
Günün Öne Çıkan Fırsatları






REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.


