Eğlence

Android 4.0 Ice Cream Sandwich için henüz Flash desteği yok

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Teknolojiye erken ayak uyduranlardan olmak bazen dezavantajlı bir duruma neden olabiliyor. Yurtdışında piyasaya sunulan Galaxy Nexus‘u ilk satın alanlar Ice Cream Sandwich‘in ilk sürümünde Adobe Flash Player’ın olmadığını görüyor. Üstelik kullanıcılar Android Market’ten de Adobe Flash Player uygulamasını da indiremiyor.

Google bu durumun normal olduğunu, Flash desteğinin Adobe, Android 4.0 için Flash versiyonunu çıkardıktan sonra geleceğini belirtti. Bu zamana kadar Galaxy Nexus kullanıcılarının biraz sabretmeleri gerekecek. O zamana kadar Galaxy Nexus kullanıcıları sayıları giderek artan HTML5 destekli sitelerde gezinmenin keyfini çıkarabilir.

Aslına bakarsanız, Flash’ın mobil cihazlardaki geleceği bundan böyle çok uzun olmayacak. Ancak anlaşılan Google ve Adobe mobil cihazlarda Flash desteğini birden kesmek yerine varlığının yavaş yavaş azaltılması yoluna gitmeyi seçmiş olmalı. Tabii bu geçiş sürecinin ne kadar sürede tamamlanacağı konusunda web sitelerinin HTML5 teknolojisine uyum sağlamayı ne kadar sürede gerçekleştireceğinin de önemli bir etkisi bulunuyor.

Ice Cream Sandwich ile birlikte özellikle akıllı telefon tarafında sunulacak yeniliklerin ayrıntılarını Android 4.0 Ice Cream Sandwich dosyamızda bulabilirsiniz.

İlgili – SlashGear

İLGİLİ HABERLER