Teknoloji

Android 13 ile iş verilerini ve kişisel verileri ayırmak kolaylaşacak

android 13 beta
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Android 13 hem iş hem de eğlence için aynı cihazı kullananların deneyimini iyileştirecek özellikleri getiriyor. Google’dan verilen bilgiye göre, yenilenen “iş profilleri” ile kişisel veriler ile iş verilerini birbirinden ayrı tutmak kolaylaşacak. Böylelikle hem kullanıcı deneyimi daha iyi ve üretken hâle gelecek hem de şirketlerin IT politikalarına uyum sağlanabilecek.

En yeni Android sürümüyle cihaz sahipleri, uygulamaları sadece iş profilinde veya kişisel profilde açılacak şekilde belirleyebilecek. Bu sayede kurumsal videoların kişisel YouTube deneyiminin içine sızması engellenebilecek. Buna ek olarak, cihazlarda biri kişisel diğeri de kurumsal amaçlı kullanım için iki fotoğraf galerisi oluşturulabilecek.

Android 13 ile Google Pixel serisinde iş profilinde bulunan uygulamalara “akıllı dikte” desteği de ekleniyor. Google’dan yapılan açıklamada, bu özelliğin e-postalar ve sohbetlerdeki “kurumsal jargon”u algılayabileceğinin altı çizildi. Buna ek olarak, kullanıcılar arayüze eklenecek yeni merkezle cihaz güvenliğini ve gizlilik ayarlarını daha iyi yönetebilecek.

Bu merkez üzerinden şirketin sistem yöneticileriyle paylaşılan verileri ve cihaz üzerindeki kısıtlamaları da görmek mümkün olacak. Sistem yöneticileri cihazların Wi-Fi bağlantılarını daha etkin şekilde kontrol edebilecek.

Android 13 ile kurumsal kullanıcıların deneyimini geliştirmek için başka özellikler de sunulacak. Yakında dağıtılacak özellikler arasında sistem yöneticilerinin cihazı kitlemesini sağlayan kayıp modu gibi yenilikler bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER