Teknoloji

Android 13 hazırlanan son beta sürümü dağıtımda

android 13 beta

Google, bu hafta içinde Android 13’ün dördüncü ve son genel beta sürümünü yayınladı. Bu sayede yenilikleri herkesten önce denemeyi seven kullanıcılara resmi sürümünden önce yakında çıkacak güncellemeyi deneme şansı verdi. Ancak daha da önemlisi bu son beta sürümü, geliştiricilere uygulamalarını hazır hâle getirebilmeleri için gelecek olan değişikliklere erken bir bakış atma imkanı sağlıyor.

Google, duyuru ile ilgili yazısında Android 13’ün resmi sürümünün sadece birkaç hafta uzaklıkta olduğunu söylüyor. Karşılaştıracak olursak, Android 12 geçen ekim ayında, Android 11 ise Eylül 2020’de yayınlanmıştı.

Bu son güncelleme çok büyük değişiklikler getirmiyor. Google platformun kararlılığını bir önceki beta sürümünde sağlamıştı. Ancak daha kararlı deneyim için bir tur daha ince ayar yapmış oluyor.

android 13 Daha önceki beta sürümlerinde görülen yeni Bluetooth LE Audio standardı desteği, yeni uygulama ikonu tema seçenekleri, uygulamaların erişebileceği fotoğrafları sınırlandıran yeni fotoğraf seçicisi ve gereksiz bildirimleri azaltma gibi özellikler kullanıcıları bekliyor. En yeni Android sürümü, Android 12L ile sunulan tablet optimizasyonlarını da barındırıyor.

Android 13 dağıtım süreci Android 12’den daha hızlı olabilir

Android 13 kullanıcıya dönük iyileştirmeler konusunda Android 12’ye kıyasla daha zayıf kalıyor. Ancak bunun iyi bir şey olacağı söylenebilir. Büyük bir güncelleme olan Android 12, Google’ın mobil işletim sisteminin hem arayüzünde hem de özellik setinde büyük değişiklikleri beraberinde getirmişti. Ancak farklı üreticilerin farklı cihazlarında karşılaşılan sorunlar nedeniyle güncellemenin çıkışı sorunlu olmuştu. Büyük değişimlerin azlığı, Android 13’ün dağıtım sürecini hızlandırabilir.

En yeni Android 13 beta sürümünü buraya tıklayarak indirebilirsiniz. Betayı yükleyebilmek için Google veya partnerlerinden birine ait uyumlu cihazlardan birine sahip olmak gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER