Teknoloji

Amazon Alexa’yı simultane tercümana dönüştürmek için çalışıyor

amazon alexaAmazon’un dijital asistanı Alexa, yakında en önemli rakibi Google Asistan ile arasındaki önemli farklardan birini kapatabilir. Yahoo Finance’te yer alan habere göre, Amazon Alexa’yı simultane tercüme yapabilen bir araca dönüştürmek için çalışıyor. Haberde Alexa’nın sadece kalıpları tercüme etmekle yetinmeyeceği ve verdiği karşılıklara yerel kültüre dair bilgileri de ekleyebileceği belirtiliyor.

Buna göre, Alexa’ya “Japonya’da bir düğünde gelinin babasına ne söyleyebilirim?” ve “Japonya’da bir düğünde seremoniyi yöneten kişiye ne söyleyebilirim?” soruları sorulduğunda kullanıcılar farklı yanıtlar alacak. Alexa gelinin babasına daha geleneksel, seremoniyi yöneten kişiye ise daha resmi yaklaşılması gerektiğini söyleyebilecek.

Alexa’nın birden fazla cihaz üzerinde gerçek zamanlı olarak çeviri yapabilmesi konusunda Amazon’un Google Pixel Buds kulaklıktan ilham aldığını söylemek de çok yanlış olmayacaktır. Amazon’un bir seferde birden fazla konuşma için çeviri desteği sunmayı istediği de gelen haberler arasında yer alıyor.

Daha öncesinde Bragi gibi başka şirketler de gerçek zamanlı çeviri cihazları geliştirmiş, ancak bu cihazlar pek başarılı olamamıştı. Google ise Pixel Buds’ta mevcut Çeviri uygulamasını ve hizmetini kullanmıştı. Amazon Alexa’nın çeviri yeteneklerini nerede ve nasıl kullanmaya başlayacağı ise belirsizliğini koruyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER