Teknoloji

Bu gördüğünüz ilk Chrome OS tableti olabilir

acer chrome os tabletChrome OS’i şimdiye kadar dizüstü bilgisayarlarda veya dönüştürülebilir formdaki bilgisayarlarda görmüştük. Bir tablette ise rastladığımız söylenemez. Ancak Londra’da gerçekleştirilen Bett eğitim ve teknoloji fuarı sırasında çekilmiş olan bir fotoğraf, Chrome OS yüklü tabletin var olduğunu gösteriyor.

ChromeUnboxed sitesinin haberine göre, Chrome OS ile çalışan bir Acer tabletinin fotoğrafı Twitter’da paylaşıldı, daha sonra da silindi. Böylelikle ilk kez bir Chrome OS tableti kanlı canlı görülmüş oldu. Ekranın altındaki çerçeve bölümünde Acer logosu rahatlıkla görülüyor.

Bu tablet hakkında herhangi bir detay bulunmuyor. Ancak ChromeUnboxed, bu tabletin ekranının 8 ila 10 inç arasında büyüklüğe sahip olduğunu, aynı zamanda Staedtler ekran kalemiyle kullanılabildiğini söylüyor.

ChromeOS uzun zamandır Chromebook dizüstü bilgisayarlarda yüklü olarak geliyor. Google’ın bu işletim sistemini tabletlerde de kullanması bekleniyordu. Şirket daha önce, iş ortaklarının aralarında değiştirilebilir formdaki ürünler ve tabletlerin de bulunduğu farklı biçimlerde ürünler çıkarabileceğini söylemişti. Ancak kendisinin bir Chrome OS tablet hazırladığına dair bilgi paylaşmamıştı.

Acer tabletiyle ilgili fazla bilgi yok, belki bu ürünle ve Chrome OS tablet projesiyle ilgili daha fazla detayı önümüzdeki mayıs ayında düzenlenecek Google I/O geliştirici konferansında almak mümkün olabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER