Manşetler

Google Pixel Slate ile Chrome OS tablet ailesini genişletmeyi sürdürüyor

google pixel slate tablet

Google Pixel Slate adını taşıyan Chrome OS işletim sistemli yeni tabletini Pixel 3 ve Pixel 3 XL telefonlarını da duyurduğu etkinlikte tanıttı. Çıkarılabilir bir klavye kapakla birlikte gelen Pixel Slate ile Google üst sınıf tablet pazarında iPad Pro ve Surface Pro’ya rakip olmayı hedefliyor gibi görünüyor.

Pixel Slate, üst sınıfta olma iddiasını barındırdığı bileşenlerle gösteriyor. Tablet için sunulan işlemci seçenekleri sekizinci nesil Intel Core i7’ye kadar uzanıyor. 16 GB RAM ve 256 GB dahili depolama alanı da maksimum konfigürasyonda sunulanlar arasında bulunuyor.

Google Pixel Slate’in ön tarafında stereo hoparlörler yer alıyor. Hem önünde hem de arkasında 8 megapiksel çözünürlüklü kamera taşıyan tablette 12.3 inç büyüklüğünde bir ekran bulunuyor. Google’dan yapılan açıklamaya göre, söz konusu ekran geleneksel LCD’ye kıyasla daha verimli ve daha hızlı çalışıyor.

Google Pixel Slate, güç butonuna entegre edilmiş bir parmak izi tarayıcısıyla birlikte geliyor. Bu da Chromebook kategorisindeki cihazlar için bir ilk oluyor. Google’ın ürün direktörü Trond Wuellner, Pixel Slate’in “modern bir bilişim deneyimi” yaşatacağını belirtiyor.

Google Pixel Slate tek başına satılacak. Pixel Slate Keyboard adını taşıyan klavyeyi ise ayrıca satın almak gerekecek. Arkadan aydınlatmalı klavye ile sessizce yazı yazılabileceğini belirten Google, yeni tabletinin geçtiğimiz yıl duyurulan Pixelbook Pen’i de desteklediğinin altını çizdi.

Google Pixel Slate 599 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak

Google Pixel Slate, 2018 sona ermeden satışa sunulacak. Intel Celeron işlemcili baz modelin yurt dışı fiyatı 599 dolar olarak belirlenirken, en üst konfigürasyonda fiyat 1599 dolara kadar çıkacak. Pixel Slate Keyboard için ayrıca 199 dolar ödemek gerekecek. Pixelbook Pen ise 99 dolar karşılığında satılmaya devam edecek.

İLGİLİ HABERLER