Teknoloji

Google Pixel Slate tablet sızıntısı USB-C portunu gösteriyor

google tablet

Google’ın Pixel 3 XL’i yarın düzenlenecek olan tanıtımdan önce sızan tek cihaz olmadı. Aynı zamanda şirketin beklenen Pixel Slate tableti de ortaya çıktı.

Google’ın ilk Chrome tabletiyle ilgili dedikodular son haftalarda sıklıkla ortalarda geziniyordu. Son olarak MySmartPrice sitesi bu cihaza ait bazı fotoğraflar paylaştı. Fotoğraflarda cihaz Chrome OS’i kullanırken ve çıkarılabilir klavyesiyle görülüyor.

Sitenin belirttiğine göre, tabletin ekranı 3:2 görüntü oranına sahip. Aynı zamanda bir kalem, biri önde diğeri arkada olmak üzere çift kamera da mevcut. Kenarda USB-C portu, her iki kenarda hoparlörler yer alıyor. Kulaklık jakı ise ortalarda görünmüyor. Son olarak MySmartPrice, tabletin arkasındaki bir çift siyah bölüme dikkat çekiyor. Bunların hücresel bağlantı için yerleştirilmiş olabileceğine düşünüyor.

https://twitter.com/hallstephenj/status/1048648013718212611

Çıkarılabilir klavyenin fotoğraflar, geçtiğimiz eylül ayında Bluetooth klavye üreticisi Brydge’in paylaştığı fotoğraflardan daha farklı görünüyor. O fotoğraflarda kare şekilli tuşlar barındıran ve tablete Bluetooth üzerinden bağlanan çıkarılabilir klavye gösteriliyordu. Brydge’nin gösterdiği klavye Google tarafından tasarlanmış bir klavye değil de, bir taslak veya üçüncü taraf bir cihaz olabilir. Bu yeni fotoğraflarda dairesel tuşlar barındıran ve aynı zamanda özel bir Google Asistan düğmesi de içeren klavye görüyoruz.

Başka bir sızıntıda ise Pixel tablet ile çalışacak mavi renkli kalem görünüyor. Bunun da Google’ın Birleşik Krallık mağazasından sızdırıldığı düşünülüyor. Mavi renk de, mevcut beyaz ve gümüş renkli seçeneklerinin yanına eklenecek gibi görünüyor.

Google’ın dönüştürülebilir formdaki tableti Apple’ın iPad Pro’su ve Microsoft’un Surface Pro tabletlerine rakip olacak. Cihazın 16 GB’ye kadar RAM ve Intel Core i7 işlemciye kadar varan farklı konfigürasyonlara sahip olacağı, aynı zamanda parmak izi okuyucusu da barındıracağı söyleniyor.

Google’ın etkinliği yarın, yani 9 Ekim’de, Türkiye saatiyle 18.00’de gerçekleştirilecek. Bu etkinlikte Pixel 3 telefonları, özel şarj standı, Slate tablet, Google Home Hub cihazı bekleniyor. Aynı zamanda Pixelbook, Chromecast ve bunun gibi mevcut cihazların yenilenen versiyonları da tanıtılabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER