Teknoloji

Google Pixel Slate benchmark testi Intel Core i7’li versiyonu gösteriyor

google pixel slate

Tabletler artık eskisi kadar popüler değil. Ancak bu durum, Google’a havlu attıracak kadar kötü görünmüyor. İnternet devi, Apple’ın iPad ve Microsoft’un Surface serisine karşı şansını bir kez daha denemeye hazırlanıyor. Google Pixel Slate ile tablet arayanların karşısına yeni bir alternatif daha çıkaracak.

Google Chrome OS işletim sistemli dizüstü bilgisayarlarıyla eğitim pazarında hatırı sayılır bir kitleye ulaşmayı başarmıştı. Chrome OS dizüstü bilgisayar pazarı daha sonrasında farklı boyut, tasarım ve fiyat noktalarıyla genişlemişti. Chrome OS’i tablet pazarına getirerek sınıflarda iPad ile olan rekabetinde avantaj kazanmayı amaçlayan Google, şimdi de Pixel Slate ile Chrome OS’i ana akıma taşıyacak gibi görünüyor.

Noctrune kod adıyla anılan tabletin aynı zamanda Windows 10 işletim sistemini çalıştırabileceğine dair haberler kısa bir süre önce gündeme gelmişti. İnternete sızan bir Geekbench benchmark testi sonucu, tablet için Intel Core i7 işlemci ve 16 GB RAM seçeneğinin kullanıcılara sunulacağını gösteriyor.

8500Y’nin Core i7’nin en hızlı versiyonu olmadığını belirtmek gerekiyor. Intel’in 14 nm++ mimarisiyle üretilen işlemci, 1.5 GHz hızında çalışıyor. Turbo Boost frekansında hız 4.2 GHz’ye çıkacak.

Kısacası Core i7 8500Y, ham güç ve enerji verimliliğine odaklanması sayesinde melez tasarıma sahip cihazlar için oldukça uygun bir çözüm gibi görünüyor. Pixel Slate’in çıkarılabilir klavyeye sahip olması ve uygun bir fiyata sahip olması bekleniyor.

Google Pixel Slate için Core i5 işlemcili ve 8 GB RAM’e sahip bier versiyonun da sunulması ihtimaller arasında yer alıyor. Şirketin Kaby Lake R işlemcili versiyonları da seçenekler arasına ekleyebileceği belirtiliyor.

Google Pixel Slate Android uygulamalarını çalıştırabilecek

Benchmark testine göre, Google Pixel Slate Android 9 Pie işletim sistemiyle çalışıyor. Ancak bunun tabletin Android uygulamalarını da çalıştırabileceğini gösterdiğini ve Pixel Slate’in temelinde Chrome OS’in bulunduğunu belirtmek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER