Manşetler

İlk Chrome OS tableti Acer Chromebook Tab 10 tanıtıldı

Chrome OS dizüstü, masaüstü ve dönüştürülebilir bilgisayarlarda çalışıyordu. Ancak şimdiye kadar herhangi bir tablette çalıştığını görmemiştik. Acer Chromebook Tab 10 ile birlikte bu durum değişiyor. İlk Chrome OS tableti resmiyet kazandı.

Acer’ın Chromebook Tab 10 tableti iPad’e rakip olacak şekilde tasarlandı. Üstelik tam da Apple’ın beklenen, eğitim odaklı, düşük fiyatlı yeni iPad‘inden tam da bir gün önce geldi.

Chromebook Tab 10’da, iPad’de olduğu gibi 9.7 inç, 2048 x 1536 piksel çözünürlüklü ekran yer alıyor. Ön ve arka kameralar, dokuz saate kadar çalışma ömrü sağlayan pil, OP1 işlemci, 4 GB RAM, 32 GB dahili hafıza ve USB-C portu diğer özellikler olarak sıralanıyor. Ayrıca microSD kart yuvası ve kulaklık jakı da mevcut durumda bulunuyor.

Tab 10’da dikkat çekici olan bir başka unsur da, kalem desteğinin bulunması. Üstelik Samsung’un Galaxy Note serisinde olduğu gibi, Tab 10’a küçük bir kalem de eklemiş. Wacom markalı bu kalemin herhangi bir pili bulunmuyor veya şarj edilmesi gerekmiyor.

Tabletin yurt dışı fiyatı 329 dolar olarak belirlendi. Apple’ın giriş seviyesi iPad’i de yurt dışında aynı fiyattan sunuluyor. Bu arada Apple’ın yarın, 259 dolar yurt dışı satış fiyatlı bir iPad tanıtması bekleniyor. Kalem isteyenler için Apple Pencil, 99 dolar yurt dışı ve 449 TL Türkiye fiyatına sahip. Ayrıca Apple’ın kalemi tabletten ayrı taşınıyor ve şarj edilmesi gerekiyor.

Acer Tab 10’u her kullanıcı kitlesi için sunacak olsa da, bu tablet daha çok eğitim pazarını hedefleyen bir ürün gibi görünüyor. Tabletin bugün tanıtılması çok da rastlantı değil gibi görünüyor. Acer ve Google ikilisi, Chrome OS ile çalışan eğitim odaklı tableti bir gün önce tanıtarak dikkatleri Apple’ın üzerinden bir nebze olsun çekmeyi hedeflemiş olmalı.

Chromebook Tab 10, Chrome OS işletim sistemiyle çalışacak. Ancak bu tablet de Android uygulamalarını çalıştırabilecek. 329 dolarlık fiyatıyla Tab 10 diğer Chromebook cihazlarından daha pahalı görünüyor. Çoğu Chromebook bilgisayarın yurt dışı fiyatı 300 doların altından başlıyor. Ancak iPad gibi bir Chrome alternatifi tercih eden okullar için, Acer’ın yeni tableti elverişli bir seçim olabilir.

Tablet gelecek ay Kuzey Amerika bölgesinde satışa sunulacak. Mayıs ayından itibaren de dünya çapında satışa sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER