Teknoloji

Google Chrome OS tabletinde Windows 10 desteği sunabilir

google chrome os

Google‘ın yeni bir Chrome OS işletim sistemli tablet üzerinde çalıştığına dair dedikodular bir süredir etrafta dolaşıyor. İnternet devinden henüz konuya ilişkin resmi bir açıklama gelmese de, yeni tabletin kapsama alanı sadece Chrome OS ile sınırlı kalmayacak gibi görünüyor. İddiaya göre, Google Chrome OS işletim sistemli yeni tabletinde Windows 10 desteği sunmayı planlıyor.

Söz konusu iddiayı 9to5Google sitesi gündeme taşındı. Sitenin ekibi, Google’ın Noctrune kod adlı yeni cihazında Windows 10 desteği sunmak için çalıştığını gösteren bazı kod referanslarını ortaya çıkardı.

Referansların varlığı, Google’ın yeni tabletinin kutusundan Windows 10 desteğiyle çıkacağını garanti etmiyor. Chrome OS üzerinde Android uygulamalarının desteklenebilmesi biraz zaman almıştı. Benzer bir durumun Windows 10 desteği için de tekrarlanması muhtemel görünüyor. Ancak Google’ın yeni tabletinin Windows 10 desteği sunan ilk Chrome OS cihazlardan biri olması ihtimali iyiden iyiye kuvvetlenmişe benziyor.

Google Chrome OS cihazlarında Windows 10 desteğine öncülük edecek

Google Chrome OS işletim sistemli cihazlarda Windows 10 desteği sunma konusunda da öncülük edecek gibi görünüyor. Şirketin bugüne kadarki Chrome OS yolculuğuna bakınca bu tercih pek fazla şaşırtmıyor. İnternet devi bugüne kadar yeni Chrome OS özelliklerini ilk olarak Pixelbook ve atası olarak tanımlanabilecek cihazlarında test etmişti. Şirket geliştiriciler için de referans cihazlar sağlamıştı.

İLGİLİ HABERLER