Teknoloji

Acer akıllı tesbih ile ibadet ve teknolojiyi bir araya getiriyor

acer akilli tesbijTayvan merkezli teknoloji şirketi Acer, ilginç bir ürüne imza attı. Şirket, Budistlerin ibadet sırasında tekrarladığı duaların sayısını daha iyi takip edebilmeleri için bir akıllı tesbih geliştirdi. Acer akıllı tesbih tanelerinin üzerine yerleştirdiği akıllı yonga ile bir “mantra”nın kaçıncı kez tekrarlandığını izliyor ve sayıyı akıllı telefon ekranında gösteriyor.

Akıllı yonga, kullancının tesbih tanesini elinde kaç kez döndürdüğünü takip ediyor. Her dönüş bir mantra’yı temsil ediyor.

Budizm, Tayvan’da en yaygın din konumunda. Dolayısıyla Acer’ın ana vatanı için böyle bir ürün hazırlamakla yerinde bir tercih yaptığı söylenebilir. Akıllı tesbihin tesbih ibadetinin bulunduğu diğer dinlerin mensupları tarafından da kullanılması mümkün görünse de, Acer vurguyu Budizm üzerine yapmayı seçiyor.

Acer’ın tesbih tanelerine gelecekte yeni özellikler eklenebileceği de belirtiliyor. Söz konusu özellikler arasında elektronik ödeme desteği öne çıkarken, tesbih ile Tayvan’daki Budist restoranlarında indirimlerden yararlanılabileceği de ifade ediliyor.

Acer akıllı tesbih ilk etapta Tayvan’da satışa sunulacak. Mart ayının ortasında raflarda olacak tesbih için 3 bin 888 yeni Tayvan doları (505 TL) ödemek gerekecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER