Teknoloji

WeChat’teki kullanıcı hesabı sayısı 1 milyara ulaştı

wechat kullanici hesabiÇin merkezli sosyal medya platformu WeChat, adeta bir İsviçre çakısı gibi, pek çok iş için kullanılabiliyor. Platform üzerinde arkadaşlarla sohbet edilebiliyor, seyahat için rezervasyon yapılabiliyor veya para transferi işlemleri gerçekleştirilebiliyor. WeChat kullanıcı hesabı sayısının 1 milyara ulaşması, platformun etkisini somut biçimde gözler önüne seriyor.

Bu noktada kullanıcı hesabı sayısının bireysel kullanıcı sayısını temsil etmediğini belirtmek gerekiyor. Bir kişi WeChat üzerinde birden fazla hesap açıyor. Dileyenler bireysel ve kurumsal kullanım için ayrı hesaplar oluşturabiliyor.

WeChat’ten yapılan açıklamaya göre, kullanıcı hesabı sayısı 2017’de yüzde 15.8 oranında arttı. WeChat’in sahibi Tencent tarafından geçtiğimiz ay yapılan açıklamada ise günlük kullanıcı sayısının 902 milyon olduğu ve platform üzerinde her gün 38 milyar mesajın gönderildiği belirtilmişti.

The Financial Times’ın haberine göre, WeChat kullanıcı hesabı sayısındaki artışta Güney Doğu Asya, Avrupa ve ABD önemli bir rol oynadı. Çin dışındaki kullanıcı sayısının artmasında Çin’deki aileleriyle iletişim kurmak isteyen Çinlilerin de önemli bir katkısının olduğuna dikkat çekildi. Çin hükümetinin geçtiğimiz yıl WhatsApp’ı engellemeye başlamasıyla birlikte WeChat’in Çin’deki etkisi biraz daha artmıştı. Çinli sosyal medya kullanıcıları Facebook Messenger ve Line gibi alternatif seçeneklere ise uzun süredir erişemiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER