Teknoloji

Samsung, Oppo ve Huawei çift ekranlı telefonlarını hazırlıyor

İki tam boyutlu ekran taşıyan, etkileyici bir görünüme sahip olan ZTE Axon M, sektördeki tek çift ekranlı akıllı telefon olarak kalmayacak gibi görünüyor. Sektörden kaynakların belirttiğine göre; Samsung, Oppo ve Huawei de benzer kendi modellerini çıkarmak için adımlar atıyor. Bu durum bir yerine iki ekran taşıyan telefonların döneminin açılacağının işareti olarak yorumlanabilir. Oppo iki ekranlı bir telefon tasarımının patentini alırken, Samsung da yıllardır bu tarz bir cihazın ipuçlarını veriyor.

Digitimes sitesine konuşan sektörden kaynaklar, ZTE’nin Axon M cihazının şirketleri, kendi çift ekranlı telefonlarını çıkarma noktasında teşvik ettiğini belirtiyor. Özellikle de Oppo, Samsung ve Huawei’nin kendi çok ekranlı cihazlarını çıkaracak şirketler olduğunu dillendiriyor. Samsung, ilk çift ekranlı telefon konseptini yıllar önce göstermişti. Bununla birlikte farklı çift ekranlı cihaz konseptlerini de ortaya koymuştu.

Kaynaklar, Huawei’nin de iki ekranı bulunan bir akıllı telefon üzerinde çalışmakta olduğunu belirtiyor. Bu telefon da muhtemelen gelecek yıl bitmeden çıkacak. Ayrıca Samsung ve Oppo’nun patent başvurularını da, kendi projelerinin birer kanıtı olarak gösteriyor.

Oppo’nun Çin’de başvurusunu yaptığı bir patent, katlanabilir ekran barındıran bir akıllı telefonun çerçevesini çiziyor. Ancak bu cihaz ZTE’nin Axon M’de yaptığından biraz farklı görünüyor. Telefonun önünde tek bir kamera bulunuyor, bu çevrildiğinde arka kamera hâline geliyor. Bu yaklaşım çok sıra dışı sayılmazken, ekranın sadece üst kısmı arkaya doğru dönüyor.

Son olarak kaynaklar LG Display’in de çeşitli katlanabilir ekranlar üzerinde çalıştığını söylüyor. Bunun da Apple ile yakın iş birliği içinde yapıldığını öne sürüyor. Görünen o ki, şirket 2020’den önce katlanabilir ekranları taşıyan cihazları piyasaya sürmeyi planlıyor, ancak şimdilik bu konu hakkında fazla bilgi verilmiyor.

İLGİLİ HABERLER