Teknoloji

LG 1 Ekimde tanıtacağı çift ekranlı telefonun ipucunu verdi

lg-v10-1-ekim-ipucu-250915

LG 1 Ekimde New York’ta bir etkinlik düzenleyecek ve bu etkinlikte çift ekranlı bir akıllı telefon tanıtacağı söyleniyor. Ne var ki, “çift ekranlı” bu telefonun hem önünde hem de arkasında ekran bulunacağı anlamına gelmiyor.

Bunun yerine LG’nin yaklaşımı ekranın hemen üstünde, ön kameranın yanına küçük bir bant ekran yerleştirmek olacak gibi görünüyor. LG’nin Çinli düzenleyici kuruluş TENAA’ya gönderdiği çeşitli dokümanlar sayesinde bu sıra dışı tasarımlı telefon hakkında ilk detayları görmüştük, şimdi de ortaya çıkan ipucu niteliğindeki tanıtım videosu bu telefonun tasarımını doğruluyor.

Üreticiler geçmişte bu tarz şerit ekranların denemelerini yapmışlardı ve bu ekranları telefondan bir bakışta daha fazla bilgi alma amacını öne çıkararak pazarlamışlardı. Samsung’un 2010 model Continuum cihazında alt kenarda bir ekran bulunuyordu. Galaxy S6 Edge cihazında da telefonun kenar ekranları benzer şekilde bilgi gösteriminde bulunuyordu.

Popüler sızıntı kaynaklarından Evan Blass’ın iddialarına göre, yeni LG akıllı telefonu V10 adını taşıyacak ve 5.7 inç Quad HD ekran barındıracak, bunun yanı sıra Snapdragon 808 işlemci, 3 GB RAM, 64 GB dahili hafıza, dahili parmak izi okuyucusu gibi özellikler de bulunacak. Telefonun 1 Ekimde tanıtılması ve önümüzdeki ay içinde satışa sunulması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER