Teknoloji

LG’den iddialı tasarımıyla dikkat çekecek yeni çift ekranlı telefon geliyor

lg wing

LG çift ekranlı telefonlara oldukça sıcak bakıyor. Bu bakışın örneklerini sergileyen Güney Koreli şirket, farklı çift ekran tasarımlarını da test ediyor. Bu tasarımlardan en yenisi ise diğerlerine kıyasla oldukça farklı görünüyor. LG tarafından Wing kod adıyla anılan telefonda 6.8 inçlik ana ekranın altına gizlenmiş 4 inç büyüklüğünde 1:1 görüntü oranlı ikinci bir ekran bulunuyor.

LG Wing’e dair haberler Güney Kore medyasında farklı kaynaklar tarafından gündeme getirildi. Wing’in bu yıl içinde piyasaya çıkması beklenirken, telefonun kısa süre önce tanıtılan LG Velvet‘e kıyasla biraz daha pahalı olacağı söyleniyor.

LG Wing’in ikinci ekranının kendi etrafında dönebileceği de haberlerde dikkat çeken noktalar arasında yer alıyor. Güney Koreli şirket, daha önce de ekranı dönebilen telefonlar çıkarmıştı. LB1500 ve LU1400 adını taşıyan telefonlar, dönen ekranlarının yanı sıra dijital TV yayınlarını alabilecek donanıma sahip olmalarıyla da dikkat çekmişti. Ancak bugünden bakıldığında söz konusu iki telefonun donanımları oldukça basit kalıyor. Dokunmatik olmayan küçük ana ekranlar döndürüldüğünde altlarındaki T9 klavye ortaya çıkıyordu.

ETNews’in haberine göre, LG Wing’de ikinci ekran çoklu görev için kullanılacak. Örneğin ilk ekranda bir fotoğrafa bakarken, ikinci ekranda düzenleme araçlarına ulaşmak mümkün olacak. Bu yaklaşım kulağa LG’nin mevcut çift ekranlı telefonları G8X ve V60’tan biraz farklı geliyor. Söz konusu telefonlarda ikinci ekran genellikle aynı anda iki farklı uygulamayı kullanmayı mümkün kılıyor.

LG Wing’de Snapdragon 7 serisi bir işlemcinin bulunacağı, 5G desteğinin sunulacağı ve üçlü kamera sisteminde ana kamera görevini 64 megapiksel kameranın üstleneceği de iddialar arasında yer alıyor.

İddialara göre, LG Wing yılın ikinci yarısı içinde resmiyet kazanacak. Akıllı telefonun fiyat etiketinde 1 milyon won (5715 TL) yazacağı söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER