Teknoloji

ZTE’nin ilk akıllı saati sadece kendi markasını taşıyan telefonlarla çalışacak

Çinli akıllı telefon üreticisi ZTE, 2014’te çıkarmayı planladığı akıllı kol saatiyle ilgili planlarını açıkladı.

zte-akilli-saat-2611132014’ün ikinci çeyreğinde çıkması beklenen bu akıllı saat tıpkı Samsung’un Galaxy Gear’ı gibi sadece ZTE markalı akıllı telefonlarla çalışacak. Her ne kadar operatör markalı telefonlarda ZTE etiketini sıklıkla görsek de, ZTE’nin Türkiye’de kendi markasıyla piyasaya sürdüğü cihaz sayısı fazla değil. Bu da söz konusu saatin Türkiye’ye gelmesi önünde bir engel teşkil edebilir.

Eğer ZTE, son zamanlarda sayısı artan üst sınıf Android telefonlarını Türkiye’ye de getirmeye karar verirse, o hâlde bu saatin de ülkemize girme şansı artacaktır.

Wall Street Journal gazetesine bir röportaj veren ZTE’nin mobil cihaz pazarlama strateji şefi Lu Qianhao, ZTE’nin ana akım tüketici pazarına odaklandığını kaydetti. Bu da ZTE’nin Samsung Galaxy Gear’ınkiyle aynı seviyede fiyatlandırılmış bir saatle karşımıza çıkacağı ve özellikle zengin kullanıcı kitlesine odaklanacağı anlamına geliyor.

2014’ün başlarında çıkacak ilk akıllı saat sadece ZTE telefonlarıyla çalışacak olsa da, Çinli üretici daha fazla Android cihazıyla çalışacak başka bir saatin de planlarını yapıyor. Öte yandan akıllı gözlük, akıllı telefonlara bağlanabilen ve sağlık ürünleri pazarına hitap edecek ayakkabılar da gündemdeki ürün segmentleri arasında yer alıyor.

İlgili >> Trusted Reviews

[Görsel – mobilissimo]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER