Teknoloji

ZTE Axon 60 Ultra çift yönlü uydu iletişimi desteğiyle resmiyet kazandı

zte axon 60 ultra

ZTE Axon 60 Ultra Çin’de resmen gözler önüne çıktı. Akıllı telefonun en önemli özelliği olarak çift yönlü uydu bağlantısı desteği göze çarpıyor. Çin’in Tiantong uydu sistemi sayesinde Axon 60 Ultra ile telefon görüşmesi yapmak ve kısa mesaj göndermek mümkün oluyor.

Axon 60 Ultra’nın son kullanıcıyla buluşmayacağını da en baştan belirtmekte fayda var. Akıllı telefon Çin’de kamu kuruluşlarına ve şirketlere satılacak. Perakende pazarında telefonu bulmak mümkün olmayacak.

ZTE’nin telefona eklediği çoklu anten değiştirme algoritması sayesinde telefonun hücresel ve uydu şebekelerini eş zamanlı şekilde birleştirmesi mümkün olacak. Böylelikle daha iyi veri iletimi, daha düşük gecikme ve şebekenin zayıf olduğu alanlarda bile gelişmiş bağlantı mümkün olacak.

zte axon 60 ultra

Axon 60 Ultra, 5G Advanced desteğiyle geliyor. China Mobile tarafından sunulan 5G Advanced ile 10 Gbps’e kadar indirme ve 1 Gbps’e kadar yükleme hızlarına ulaşmak mümkün oluyor.

Axon 60 Ultra hakkında dikkat çeken bir diğer detay ise çift sistem mimarisine sahip olması. Böylelikle kullanıcı modunu ve kernel modunu bir arada çalıştırmak mümkün oluyor. Kullanıcı modu daha iyi sistem güvenliği için sınırlı erişim sağlarken, kernel modunda işletim sisteminin donanım kaynaklarına tamamen erişmesi mümkün hâle geliyor.

Axo 60 Ultra’da 6.78 inç büyüklüğünde 1220p çözünürlüklü OLED ekran bulunuyor. Bu ekranın yenileme hızı ise 120 Hz. Akıllı telefonun kalbindeki Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 işlemciye LPDDR5X RAM ve UFS 4.0 depolama alanı eşlik ediyor.

Akıllı telefonda ana kamera görevini optik görüntü sabitleme özelliği de bulunan 50 megapiksel çözünürlüklü sensör üstleniyor. 50 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve makro lens de ana kamerayı tamamlıyor. Ön tarafta ise 32 megapiksel kamera kullanıcıları bekliyor.

ZTE Axon 60 Ultra için fiyat ve çıkış tarihi açıklanmadı

Axon 60 Ultra ihtiyaç duyduğu enerjiyi 6000 mAh kapasiteli pilinden alıyor. Bu pil 80W şarj desteğine sahip. Telefon suya ve toza karşı IP68 dayanıklılık sertifikasıyla geliyor.

ZTE Axon 60 Ultra için fiyat ve çıkış tarihi bilgisi açıklanmadı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER