Dosya

Yeni iPad’iniz için en iyi uygulamalar

Tablet segmentinin atası ve lideri konumundaki iPad her geçen yıl biraz daha gelişirken, iOS’in uygulama ekosistemi de aynı ölçüde genişliyor. Kimi zaman bu geniş tercih aralığı da cihaz sahiplerinin indirecekleri uygulamalar konusunda kararsızlığa kapılmasına neden oluyor. Bu kararsızlığın önüne geçmek için yeni bir iPad alanların işine yarayacak uygulamaları sizler için sıraladık.

elektronik-urunler-tavsiye-010114

iA Writer

iA Writer minimalizmiyle kullanıcılarının yazma işlemine son derece kolay biçimde odaklanmasını sağlıyor. Bu özelliği nedeniyle övgü toplayan uygulama, not alma ve bulut tabanlı eş zamanlama özellikleriyle de ayrıca dikkat çekiyor.

IMG_0027.PNG


Google Drive

Google Drive uygulaması şaşırtıcı biçimde iPad’e kusursuz düzenleme ve formatlama araçları getiriyor. Belgeler üzerinde ortak çalışmanın halen en iyi yolu olan uygulama, çoklu hesap desteği ve tüm belgelere erişim imkanı vermesiyle de iPad sahiplerinin işini kolaylaştırıyor.

google-drive-ipad


Feedly

Google Reader’ın boşluğunu doldurmak çok zor olsa da, buna en çok yaklaşan uygulamanın Feedly olduğu konusunda pek çok kişi hemfikir. Web’deki ve farklı mobil cihazlardaki akışları eş zamanlama yeteneğine sahip olan uygulama, esnek arayüzü ve gözü yormayan tasarımıyla haberler arasında gezinmeyi keyifli kılıyor.

feedly-ipad


Duolingo

CAPTCHA teknolojisinin arkasındaki beyinlerden birinin eşliğinde geliştirilen Duolingo, yabancı dil öğrenmek isteyenler için son derece kullanışlı dersler barındırıyor. Ücretsiz olması Duolingo’yu biraz daha kıymetli hale getiriyor. Duolingo’nun Apple tarafından 2013’ün en iyi uygulamaları arasına alındığını da ayrıca belirtmekte fayda var.

duolingo-ipad


Paper

FiftyThree Paper’ı yayınlamadan önce de iPad ile oluşturulan son derece etkileyici eserleri görmek mümkündü. Paper yetenek sahiplerine kafalarından geçeni ekrana aktarmaları için çok sayıda gelişmiş araç sunuyor ve dijital sanat eserlerinin oluşumuna büyük bir katkıda bulunuyor.

paper-ipad-yakinlastirma-090513


Garageband

İki yıldır önemli bir yeni özellik kazanmamasına rağmen, Apple’ın Garageband uygulaması iPad sahiplerinin indirmesi gereken uygulamalar arasında üst sıralardaki yerini koruyor. Zira aradan geçen yıllar uygulamanın yeteneğinden ve işlevinden hiçbir şey götürmüş değil.

garageband-ipad


1Password

Şifre oluşturma ve depolamadaki maharetiyle tanınan 1Password’ün iPad versiyonu bir tarayıcı olarak da son derece kullanışlı. 1Password sayesinde kullanıcılar favori web sitelerine sadece bir dokunuşla giriş yapabiliyor.

1password-ipad


Pocket

Web üzerinde gördüğü bir şeyi daha sonra okumak veya izlemek amacıyla saklamak isteyenlerin bir numaralı adresi olan Pocket, modern okuyucular için olmazsa olmaz cinsinden bir uygulama. Pocket ile YouTube videoları, Twitter bağlantıları gibi ekstralar da sonra okumak için saklanabiliyor.

pocket-ipad


Traktor DJ

Dünyanın en popüler DJ’lik uygulamalarından biri olan Traktor DJ’in iPad uygulaması, web versiyonundaki deneyimi eksiksiz olarak tablete taşıyor. Otomatik olarak belirlenen görevler sayesinde performansını gerçekleştiren DJ’lerin sadece çaldıkları şarkılara odaklanması mümkün oluyor.

traktor-dj-201213


Flipboard

Kişiselleştirilmiş bir dergi olarak tanımlanabilecek Flipboard, geniş içerik kütüphanesi ve zarif tasarımı sayesinde iPad’de yaşanabilecek en iyi okuma deneyimlerinden birini sunuyor. Flipboard’u kullanarak Instagram’da gezinmenin de son derece keyifli olduğunu ayrıca belirtmek gerekiyor.

flipboard-ipad


Mailbox

En hünerli e-posta uygulamalarından birisi olan Mailbox, gelen kutusunu son derece hızlı biçimde işlemesi, aynı hızı e-posta gönderim ve alım süresine de uygulamasıyla alkış topluyor. Kullanıcılar Gmail hesaplarının dışında Yahoo ve iCloud hesaplarına da Mailbox aracılığıyla erişebiliyor.

mailbox-ipad


ShowYou

İnterneti kasıp kavuran videolardan geri kalmak istemeyenlerin yapması gereken tek şey ShowYou’yu indirip, sosyal ağlardaki hesaplarını bu uygulamaya entegre etmek. Böylelikle internette hangi videoların konuşulduğunu görmek için sadece ShowYou’yu açmak yeterli oluyor.

showyou-ipad


AirDisplay

AirDisplay uygulamasının yardımıyla iOS işletim sistemli cihazlar kablosuz bir harici monitöre dönüşüyor. iPad’ini evdeki Wi-Fi ağına tanıtıp evdeki bilgisayarla eş zamanlama işleminin yapılmasıyla birlikte iPad’in ikinci ekran olarak kullanımına başlanıyor.

air-display-ipad-311213

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER