DosyaEğlence

Yeni iPhone veya iPad’iniz için en iyi oyunlar

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Bir dönem her yerde oyun keyfini sürme konusunda akıllara ilk olarak Game Boy gibi oyun konsolları gelirdi. Ancak artık mobil oyun denince akıllara iOS işletim sistemi ve bu işletim sisteminin kullanıldığı iPhone ve iPad geliyor. Bu cihazlara sahip olanlar son derece geniş bir oyun yelpazesine hızlı bir biçimde ulaşırken, cihazların internete bağlı olması sayesinde üst seviyede bir sosyal oyun deneyimi yaşıyor. Yeni yıla yeni bir iPhone veya iPad ile girenlerin ilgisini çekecek oyunlardan bazılarını sizler için sıraladık.

elektronik-urunler-tavsiye-010114

Device 6

Apple’ın iPhone ve iPad için hazırladığı yılın en iyileri listesinde de yer alan Device 6, bir romanı hatırlatan kurgusu ve tasarımıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Oyun interaktif bilmeceleri ve bir kalede kilitli kalan bir kadın hakkındaki hikayeyle harmanlıyor ve ortaya 1960’ların casusluk romanlarını hatırlatacak cinsten 6 bölümlük bir oyun çıkıyor.

device-6-191213


QuizUp

QuizUp’la tanışanların oyunun müptelası olması oldukça yüksek bir ihtimal. Yüzlerce soru kategorisi barındıran QuizUp’ta oyuncular bilgilerini dünyanın dört bir yanındaki insanlarla gerçek zamanlı olarak yarıştırabiliyor, diğer oyuncularla konuşabiliyor ve sorular üzerine tartışabiliyor. Bilgisini bir şekilde tüm dünyaya kanıtlamak isteyenler için QuizUp son derece kullanışlı bir araç.

quizup-ios


Gentlemen!

Gentlemen! insanları kolayca yakalayan piyano ağırlıklı müziği, yuvarlak şapkaları ve fiziği bir arada sunan son derece etkileyici bir oyun. Birden fazla oyuncuyla oynamaya uygunluğu ile dikkat çeken Gentlemen!’de oyuncular arkadaşlarıyla bir iPad’i paylaşabiliyor. İki centilmenin ölümüne düellosuna sahne olan oyunda taraflar birbirlerine saldırmak için bıçaklar, bombalar ve katil güvercinler kullanıyor.

gentlemen-ios


Pivvot

Pivvot tek hareketli oyunların bir dokunmatik ekranda nasıl işleyeceği konusunda mükemmel bir örnek teşkil ediyor. Oyunun konsepti son derece basit: Bir çizgi üzerinde dolaşarak küçük bir yuvarlağı kontrol eden oyuncular sabit bir alan üzerinde hareket ederek engelleri aşmaya çalışıyor. Sayıları oldukça fazla olan gelişigüzel modların tamamlanmasının ardından oyun son derece zorlu bir deneyime dönüşüyor.

Pivvot-iOS


Kingdom Rush Frontiers

Kingdom Rush Frontiers orijinal Kingdom Rush’tan çok farklı olmasa da, oyuncuları kendisine bağlama konusunda sıkıntı yaşamıyor. Kule savunmanın esas olduğu oyun deneyimi yeni kuleler, güncellemeler ve düşmanlara yapılabilen yeni büyü ve lanetlerle sürdürülüyor. Cephanelik de oyunun yenilenen bölümleri arasında yer alıyor.

kingdom-rush-frontiers-android


Badland

2013’ün en dikkat çekici oyunlarından biri olan ve Apple’ın en iyiler listesine girmeyi başaran Badland’de oyuncular kabarık bir yaratığa tehlikelerle dolu ormandaki yolculuğunda rehberlik ediyor. Tasarımıyla ayrıca dikkat çeken oyun 80 seviyesi ve dramatik müziğiyle oyuncuları hızlıca etkisine alıyor.

badland-201213


Ridiculous Fishing

Apple’ın yılın en iyi seçkisine girmeyi başaran oyunlardan biri olan Ridiculous Fishing’de oyuncular ana karakter olan balıkçı Billy’yi kontrol ediyor. Billy son derece ilginç yöntemler kullanarak balıkları yakalamaya çalışıyor. Ridiculous Fishing ”hepsini yakala” anlayışına bambaşka bir boyut getiriyor.

ridiculous-fishing-191213


Tilt to Live 2

Kırmızı noktaların salgınından ve diğer engellerden kurtulmak için sadece telefonu sallamayı gerektiren bir oyun olan Tilt to Live 2’de temel amaç hayatta kalmak. Oyuncular bu mücadele esnasında önlerine çıkan güçlendirme araçlarını toplayarak onlardan da faydalanabiliyor.

tilt-to-live-ios


The Room Two

Apple tarafından 2012’nin en iyileri arasında sayılan The Room’un devamı niteliğindeki The Room Two’da oyunculardan yine bir grup bağlantılı bulmacayı çözmeleri isteniyor. Selefinden daha uzun ve zorlu olan The Room Two’da oyuncular bir ruh çağırma seansından bir gemi ambarına kadar uzanan çeşitli yerleri ziyaret ediyor.

the-room-two-ios


Hundreds

Tarz sahibi bir bilmece oyunu olan Hundreds’ta oyuncular baloncuklarını kollektif değerleri 100 birime ulaşana dek büyütmeye çalışıyor. Oyuncuların bu süreçte dokundukça büyüyen baloncuklarını etraftaki dğer baloncuklardan korumaları da gerekiyor.

Hundreds-ios


Shadowrun Returns

Role-playing türünde bir oyun arayanların ilk tercihi iOS olmasa da, Shadowrun Returns bu durumu değiştirebilecek nitelikte bir oyun. Kickstarter projesi SNES hayranları tarafından desteklenen oyun karakter özelleştirmesini bağlayıcı bir hikaye, muhteşem tasarım ve sağlam bir dövüş taktiği sistemiyle birlikte sunuyor.

Shadowrun-Returns-ios


Limbo

Limbo oyuncuların kısa sürede unutamayacağı türden hüzünlü ama aynı zamanda muhteşem bir oyun. Muhteşem, tek renkli görselleri büyüleyici bir çevre ve kendine özgü bulmacalarla birleştiren Limbo, günlük bir oyun izlenimini verse de gönül telini titretecek kadar başarılı.

limbo-ios


The Walking Dead

Genelde TV’den oyunlara yapılan uyarlamalar tatmin edici olmasa da, The Walking Dead’in iOS oyunu bu döngüyü kırıyor. Düzenli olarak yeni bölümleri yayınlanan oyunda hikaye sürekli genişliyor, aynı zamanda oyunculara farklı maceralar sunuluyor.

the-walking-dead-ios


XCOM: Enemy Unknown

XCOM’da oyuncular general rolüne bürünüyor ve uzaylılara karşı oluşturdukları ordularını iPad aracılığıyla kontrol ediyor. Dokunma temelli kontrollere son derece uygun bir yapıda olan XCOM, yılın en zorlu ancak en tatminkâr oyunlarından biri olarak göze çarpıyor.

xcom-enemy-unknown-ios


The World Ends With You: Solo Remix

Square Enix bu kült haline gelmiş oyunu Nintendo DS’in dışına taşıyarak hem eleştirmenleri hem de oyun severleri büyüleyen bir işin altına imza attı. Oyuncular The World Ends With You Solo Remix’te unutkanlıktan muzdarip olan Neku’yu kontrol ederek kendilerine verilen bir dizi görevi hızlı biçimde yerine getirmeye çalışıyor.

twewy-iOS

İLGİLİ HABERLER