Eğlence

Warner Bros yeni Hobbit filminin tanıtımında 3D baskı teknolojisinden faydalanıyor

J.R.R. Tolkien’in eserinden sinemaya aktarılan ve bir seriye dönüştürülen Hobbit’in ikinci filmi çok yakında vizyona girecek. Vizyon tarihi öncesinde promosyon çalışmalarını sürdüren filmin yapımcısı Warner Bros, promosyon ortağı Microsoft ile dikkat çekici işlerin altına imza atıyor.

hobbit-erebor-anahtari-021213

MSN, Xbox 360 ve Windows 8 üzerinden sürdürülen kampanyada izleyicilerin filmle interaktif bir biçimde bir araya gelmesi ve karakterler, olaylar, oyuncu biyografileri, kamera arkası görüntüleri ve duvar kağıtları gibi içeriklere ulaşması sağlanıyor. Ancak bu iş birliğinin kuşkusuz en dikkat çekici kısmı, filmin en önemli parçalarından biri olan Erebor Anahtarı’nın üç boyutlu baskı planını barındırması.

Plan filmin vizyon tarihi olan 13 Aralık itibarıyla indirilmeye hazır olacak. Bu planı indirip bir üç boyutluya yazıcıya bağlayan filmin hayranları da kendi üretimleri olarak tanımlanabilecek bir Erebor Anahtarı’na kavuşacak. Warner Bros’un üç boyut hamlesiyle filmin web sitesine daha çok ziyaretçi çekmeyi planladığı düşünülüyor. Ancak halihazırda 3D yazıcı sahipliğinin ne kadar sınırlı olduğu göz önüne alınınca bunu daha ziyade bir konsept çalışması şeklinde tanımlamak yanlış olmayacaktır.

İlgili >> Pocket-lint

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER