Manşetler

Twitpic iOS Uygulama İncelemesi – Galeri

Instagram‘ın elde ettiği başarı diğer fotoğraf paylaşım servislerini de benzer bir şeyler yapma konusunda teşvik etmiş olmalı. Twitter kendi fotoğraf yükleme servisini oluşturmadan önce bu sosyal ağı kullananların fotoğrafları paylaşmak için sıklıkla kullandığı servislerden biri olan Twitpic, iOS platformuna özel yeni uygulamasıyla web tarafında kaybettiği kanı mobil ortamda telafi etmeye çalışıyor.

iPhone ve iPod touch için sunulan ve App Store üzerinden ücretsiz olarak indirilen Twitpic’i kullanmak için Twitter kullanıcı adı ve şifrenizle sisteme giriş yapmanız yeterli. Bunu yaptıktan sonra karşımıza genel olarak boş bir sayfa çıktı. Ekranın üst bölümünde Twitpic logosu, logonun sağ tarafında profil sayfasına açılan bir ikon, alt bölümündeyse fotoğraf çekim tuşu, bunun sağında ve solunda da popüler içerikler ve zaman çizgisi sekmeleri bulunuyor.

twitpic-ios-00001

Nedense zaman çizgisi bölümünde herhangi bir içerik görüntülenmiyor, bomboş bir sayfa. Bu, bir hata mı, yoksa bu zaman çizgisinin dolması için Twitter’da takip ettiklerimizin de Twitpic üzerinden içerik paylaşması mı gerekiyor? Bunu bilmiyoruz. Uygulama üzerinden daha önce Twitter aracılığıyla paylaştığınız fotoğrafları görmeniz mümkün. Buna Twitpic uygulamasını kullanmanız takdirde tabii ki yenileri de eklenecek.

Twitpic uygulamasını Instagram’a benzeten nokta fotoğraf editörü ve efektler. İster kamerayla anında fotoğraf çekin, isterseniz kütüphaneden bir daha önce çektiğiniz veya bir yerden kaydettiğiniz bir fotoğraf yükleyin. Bu adımın ardından gelecek sayfanın sağ üst köşesinde “Add Effects” butonu yer alıyor. Buna dokunduğunuzda karşınıza fotoğraf editörü çıkacak. 10 farklı efektin yanı sıra iyileştirme, kırpma, döndürme, parlaklık gibi ayarları bu editör yardımıyla yapabilir, fotoğrafı daha da etkileyici kılabilirsiniz. Bu adımları tamamladıktan sonra yapmanız gereken “Use” butonuna dokunup, fotoğrafı Twitter üzerinden paylaşmak. Bunu yaparken fotoğrafa eşlik edecek bir mesaj da yazabilirsiniz. Sonuç olarak yazdığınız mesaj ve paylaştığınız fotoğrafın Twitpic bağlantısı bir tweet şeklinde tüm takipçilerle paylaşılacak.

twitpic-ios-00003

Twitpic uygulaması üzerinden başkalarının paylaşımlarını da görmek mümkün. Paylaşılan bu fotoğraflar üzerinde parmakla yakınlaştırma yapmak, Twitter üzerinden bu paylaşımlara yapılan yorumlara göz atmak da uygulamanın sunduğu güzellikler arasında yer alıyor.

Twitpic uygulaması sade, Twitter’ın kullanıcı arayüzüne yakın bir uygulama olmuş. Fotoğraf editörünün de oldukça kullanışlı olduğunu söylemek gerek. Yine de, popülerliğe kavuşmuş Instagram dururken ve bu servis insanlara sadece Twitter üzerinden değil, Facebook ve Tumblr üzerinden de paylaşım imkânı sunarken, sadece Twitter’a bağlı olan Twitpic insanları ne kadar cezbedebilir? Üstelik yukarıda belirttiğimiz ve açılışta karşımıza çıkan boş içerikli sayfa da hiç iyi bir karşılama gibi durmuyor. Eğer bu bir hataysa, çabucak çözülmeli.

Galeri: Twitpic iOS Uygulaması
[nggallery id=912]

İlgili – iTunes App Store (Twitpic)

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER