Manşetler

Dedikodu: 7.85 inç ekranlı iPad ağustosta, yeni iPhone eylülde çıkacak

iPhone ile ilgili dedikodular ortalıkta dolaşırken bir yandan da 7 inç’lik ekrana sahip olacağı söylenen yeni bir iPad modelinin varlığı iddia ediliyor. Pegatron’un gelecek nesil iPhone için siparişler almaya başladığı, bu ürünün eylülde çıkacak şekilde hazırlık yapıldığı iddia edilirken, Foxconn’un da 7 inç’lik iPad’i ağustos ayına yetiştirmeye çalıştığı söyleniyor.

DigiTimes’ın dile getirdiği bu haberlere ek olarak Apple’ın 2012’nin dördüncü çeyreğinde 10 inç’lik yeni bir iPad çıkaracağı söyleniyor. Bu iPad’in üretiminin de Pegatron tarafından yapılacağı iddialar arasında yer alıyor. Apple’ın Retina ekranlı yeni iPad’i daha mart ayında çıkardığını ve genellikle bir yıllık güncelleme aralığı belirlediğini düşünecek olursak, yıl sonunda yeni bir iPad modeli ihtimali düşük gibi görünüyor. Geçen yıllarda da yıl sonları için benzer iPad dedikoduları dillendirilmiş, hepsi boş çıkmıştı.

7 inç’lik iPad beklentisiyse uzun zamandır varlığını koruyor. Bu cihazın 7.85 inç’lik, 1024 x 768 çözünürlüklü ekrana sahip olacağı söyleniyor. iPad 2’dekideki çözünürlüğün korunması bu cihazlara uygun çözünürlükte hazırlanmış iPad uygulamalarının daha küçük ekranlı iPad’de de rahatlıkla kullanılmasına ve yazılımcıların ek iş yapmamasına olanak sağlayabilir.

Pegatron’un SI anakart geliştirme departmanında küçülmeye gittiği ve özkaynaklarını Apple’ın siparişlerini karşılamak için ayırdığı şeklinde haberler çıkmıştı. Şirketin Apple’ı önem sırasında en başa koyduğu ve diğer şirketlerden gelen siparişleri azalttığı şeklindeki yorumlar bu iddia tarafından da destekleniyor. Her ne kadar Pegatron’un gözünde Apple’ın önemi artsa da, iPhone ve iPad üreticisinin en büyük üreticisi Foxconn olmaya devam edecek gibi görünüyor. Şirket Çin’in Şangay şehrinde büyük bir yönetim merkezi açmayı planlıyor. Merkezin inşaatı 2015’te tamamlanacak.

İlgili – DigiTimes

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER