Teknoloji

Sony Xperia XA1 ve XA1 Ultra Ön İnceleme

sony xperia xa1
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

sony xperia xa1Sony’nin MWC 2017’de en fazla dikkat çeken akıllı telefonu Snapdragon 835 işlemcili ve Motion Eye kamera teknolojili Xperia XZ Premium’du. Ancak Barselona’daki stand içinde yeni duyurulan Xperia XA1 ve XA1 Ultra modelleri de sergileniyordu.

Xperia XA1 ve XA1 Ultra birçok teknik özellik bakımından benzerlik taşıyor. Her ikisinde de MediaTek’in MT6757 Helio P20 yongaseti bulunuyor. Buna 3 GB RAM ve 32 GB dahili hafıza eşlik ediyor. Ayrıca XA1 Ultra’nın 4 GB RAM barındıran, ayrıca 64 GB dahili hafızalı versiyonları da bulunacak. Görünüşe göre, Helio P20 bu telefonda optimum performansı sunacak gibi. Android 7.0 Nougat tabanlı kullanıcı arayüzü gayet akıcı görünüyor.

Kamera tarafında da Sony’nin daha önce genellikle üst sınıf Xperia telefonlarında gördüğümüz 23 megapiksel çözünürlük desteğini görüyoruz. Her iki telefonda da 23 megapiksel, f/2.0 diyafram açıklıklı, lazer otomatik odak özellikli kameralar bulunuyor. Ön taraftaki kameralara baktığımızda ise küçük ekranlı telefonda 8 megapiksel, büyük ekranlıda ise 16 megapiksel ve optik görüntü sabitleme özellikli kameralar bulunuyor. Bu arada Xperia XA1 Ultra’da 4K video çekim yeteneğinin bulunduğunu belirtmeden geçmeyelim.

Ekran demişken, Xperia XA1’de yine geçen yılın XA modelinde olduğu gibi 5 inç, 1280 x 720 piksel IPS LCD ekran bulunuyor. XA1 Ultra ise 6 inç, 1920 x 1080 piksel Full HD IPS LCD ekranla geliyor. Her iki telefon da kullanıcılarına iyi bir görsel deneyim sunacaktır. Özellikle Xperia XA1 Ultra’nın 6 inç Full HD ekranında YouTube videolarını izlemek bir hayli zevkli olacaktır.

Tasarım ve malzeme kalitesine baktığımızda ise, geçen yılın Xperia XA modelinin o beğendiğimiz, kompakt ve ergonomik tasarımının Xperia X’in malzeme kalitesiyle buluştuğunu, sonuç olarak daha üst çizgide kaliteye sahip giriş seviyesi Xperia telefonlarının elde edildiğini görüyoruz.

Bu yılın ikinci çeyreğinden itibaren satışa sunulması beklenen Xperia XA1 ve Xperia XA1 Ultra modelleri uygun şekilde fiyatlandırıldığı takdirde, makul bir akıllı telefon deneyimi isteyen, ancak bütçesini çok fazla sarsmak istemeyen tüketiciler için ideal seçenekler olabilir.

İLGİLİ HABERLER