Teknoloji

Sony Xperia X Compact sızan özellikleriyle merak uyandırıyor

sony xperia x compactSony’nin akıllı telefon portföyüne Xperia X Compact adını taşıyan bir model ekleyeceğine dair haberler kısa süre önce gündeme gelmişti. Şirketin bu kadarında Xperia X üçlüsünün aldığı olumlu tepkilerin etkili olduğu düşünülüyor. Amiral gemisi telefonların özelliklerini taşıyan nispeten küçük boyutlu telefonlar, halen belli bir kullanıcı kitlesini cezbetmeyi başarıyor. GFXBench sitesi tarafından paylaşılan özellik listesi, Xperia X Compact konusunda bir heyecan ve merak duymayı sağlıyor.

Sony, “Compact” etiketi taşıyan modellerde gerçekten “kompakt” bir tasarımı tercih eden sayılı şirketlerden biri olmayı sürdürüyor. Diğer şirketler, söz konusu cihazlarına “lite” veya “mini” ismini vermeyi seçiyor. Genellikle ekranı amiral gemisi modelin ekranına kıyasla daha küçük ve düşük çözünürlüklü olan bu cihazlar, bunun dışında benzer bileşenler barındırıyor. Böylelikle kullanıcılar Sony’nin amiral gemisi telefonunun yine güçlü ama kompakt bir versiyonuyla buluşuyor.

sony-xperia-x-compact-sizinti-290816GFXBench’te yayınlanan sızıntıya göre, Sony Xperia X Compact, boyutları ve birkaç bileşeni dışında Xperia X Performance ile aynı özelliklere sahip olacak. Yine de, Xperia X Compact de sızan bileşen listesiyle pek çok akıllı telefona üstünlük sağlamayı başarıyor. Qualcomm Snapdragon 820 işlemci ve 32 GB dahili hafıza varlığını korurken, Xperia X Performance’taki 4 GB RAM’in yerini 3 GB RAM’e bırakması bekleniyor. Xperia X Compact’in 4.7 inç ekranının da Full HD çözünürlükle geleceği söyleniyor. 13 megapiksel arka ve 8 megapiksel ön kamera söylentisi ise Sony’nin oyununu aşağıya çekeceğini gösteriyor.

Sony Xperia X Compact Android sahnesine yeni bir soluk kazandırabilir

Sony’nin kompakt telefonlarında da pek düşük rakamlar yazmıyor. Ancak şirketin belirlediği fiyatlar, genellikle üst sınıf bir telefon için çekinmeden ödenebilecek türden. Özellikleriyle de etkileyen Xperia X Compact, Android sahnesine farklı bir soluk kazandırabilir.

İLGİLİ HABERLER