Teknoloji

Skype Translator özelliği artık Rusçayı da destekliyor

skype translator

skype translatorSkype otomatik tercüme özelliği geçtiğimiz yıl hayata geçmişti. Microsoft, o günden bu yana Skype sohbetlerinde canlı çeviri imkanı sağlayan bu özelliği geliştirmek için yoğun bir çalışma sergiliyor. Özellik sayesinde Skype sohbetinde karşı taraftaki kişinin konuşması otomatik olarak yazılı biçimde tercüme ediliyor. Özelliğin desteklediği dil sayısı, listeye son olarak Rusçanın da eklenmesiyle birlikte dokuza yükseldi.

Dünyada en çok konuşulan sekizinci dil olan Rusçanın da bu listeye eklenmesi doğal bir tercih niteliği taşıyor. Skype otomatik tercüme özelliği daha öncesinde İngilizce, İspanyolca, Fransızca, Almanca, Çince (Mandarin lehçesi), İtalyanca, Portekizce ve Arapça dillerini destekliyordu. Skype ile yapılan yazılı sohbetlerde ise otomatik tercüme desteği sunulan dil sayısı 50’ye yükseliyor.

Skype Translator Rusça desteği konusunda başta sıkıntı yaşayabilir

Rusçada çok sayıda farklı lehçe bulunduğu için Skype’ın otomatik tercüme aracının ilk başta bazı problemler yaşaması muhtemel gözüküyor. Ancak şirket yerleşik otomatik öğrenme katmanı sayesinde çevirilerin daha fazla insan tarafından kullanıldıkça gelişeceğine vurgu yapıyor. Özellik teknik olarak desteklenen iki dil arasındaki tercümelerde kullanılabilse de, en iyi sonucu dillerden biri İngilizce olduğu zaman veriyor. Ancak daha fazla kişi tarafından kullanıldıkça sistemin gelişmesi bekleniyor. Microsoft çeviri sistemini geliştirmek adına otomatik öğrenme teknolojisinden ve yapay zekadan da yardım alıyor. Skype Translator şu an için sadece uygulamanın Windows cihazlar için hazırlanan masaüstü versiyonlarında kullanılabiliyor.

İLGİLİ HABERLER