Teknoloji

Yahoo kullanıcılarını kendi e-posta servisi içinde mahsur bırakmakla suçlanıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

yahoo mail2016’nın sonbahar mevsimi Samsung için pek iyi gitmiyor. Ancak Güney Koreli elektronik devi, yılın sonuna sıkıntılarla ilerleyen tek teknoloji şirketi değil. ABD hükümetine Yahoo Mail kullanıcılarının e-postalarını gözetleme konusunda yardım ettiğini açıklayan Yahoo da aynı istikamette gidiyor. Daha öncesinde Yahoo’yu satın alacağını açıklayan Verizon’ın yaşananların ardından fiyatı yüzde 50’den de fazla bir oranda indirmeye çalışması, Yahoo açısından işlerin geldiği noktanın sıkıntısını gösteriyor.

Bütün bu yaşananların ardından e-posta servisini kullananların Yahoo’ya veda etmesini doğal bir durum olarak nitelemek mümkün. Ancak gelen son haberler, şirketin bunu neredeyse imkansız kıldığını gösteriyor. Şirketin Yahoo Mail servisinde bulunan otomatik yönlendirme özelliğini geçici olarak devredışı bıraktığı söyleniyor.

Otomatik yönlendirme, bir e-posta servisinden diğerine geçiş yapanlar için kritik bir özellik olarak değerlendiriliyor. Bu özellik e-posta servislerinin büyük kısmında bulunuyor. Yahoo Mail de söz konusu özelliği barındırsa da, şirketle ilgili tartışmaların doruğa çıktığı ortamda özelliğin devredışı bırakılması şüpheyle karşılanıyor.

Yahoo’nun yardım sayfasında özelliğin geliştirilmesi için çalışıldığı ve bu doğrultuda geçici olarak devredışı bırakıldığı belirtildi. Otomatik e-posta yönlendirme özelliğini aktive etmek isteyenler şimdilik bu işlemi gerçekleştiremeyecek. Ancak daha öncesinde özelliği aktive edenlerin e-postaları seçtikleri adreslere yönlendirilecek.

Yahoo Mail kullanıcılarının gidişini önlemek için bu yolu seçmiş olabilir

Yahoo’nun son yaşananlar ışığında Mail servisini kullananların başka servislere gidişini engellemek için bu yolu seçmiş olabileceği düşünülüyor. Ancak şirket tarafından TechCrunch sitesine yapılan açıklamada özelliğin gerçekten bakımda olduğu ve yakında yeniden kullanıma sunulacağı ifade edildi.

İLGİLİ HABERLER