Teknoloji

Google Haritalar iOS uygulaması yenilenmiş araç takımları sunuyor

google haritalar iosHaritalar servisinin Android uygulamasını geçtiğimiz hafta güncelleyen Google, iOS uygulaması için de yenilikler sunma konusunda fazla zaman kaybetmedi. Ancak her iki güncelleme paketindeki yeniliklerin aynı olmadığını en baştan belirtmekte fayda var.

Google Haritalar iOS uygulaması için yayınlanan son güncelleme, iOS 10’un getirdiği yeniliklerden faydalanıyor. Bu doğrultuda kullanıcılara yakınlarındaki toplu taşıma araçlarına dair bilgiler ve tahmini seyahat süreleri için yenilenmiş araç takımları sunuluyor. Söz konusu araç takımları, iOS 10’un genel tasarım çizgisine uygun bir hâle geliyor.

Güncellemenin iOS kullanıcılarına getirdikleri sadece görsel değişikliklerle sınırlı kalmıyor. Google Haritalar iOS uygulaması sayesinde kullanıcılar haritadaki mekanlara ilişkin daha detaylı bilgiler görebilecek. Mekanın özellikleri, atmosferi ve rahatlıkları söz konusu bilgiler arasında yer alacak.

Google Haritalar iOS uygulamasında yorumlarla birlikte fotoğraf yüklemesi yapılabilecek

Güncellemenin getirdiği bir diğer yenilik ise mekanlara ilişkin yorumlarla birlikte çekilen fotoğrafların da yüklenebilmesi oluyor. İnanması güç olsa da, söz konusu özellik Haritalar iOS uygulamasının daha önceki versiyonlarında bulunmuyordu. Dolayısıyla iOS cihaz sahiplerinin Google Haritalar üzerinde yazdıkları yorumlara fotoğraf eklemeleri mümkün olmuyordu. Yayınlanan son güncellemeyle birlikte bu sorun da çözüme kavuşmuş oldu. Her mobil uygulama güncellemesinin parçaları arasında yer alan hata düzeltmeleri, söz konusu güncellemede de snulan hizmetlerin içinde bulunuyor.

Google Haritalar iOS uygulaması için yayınlanan son güncellemenin getirdiği bazı yeniliklerin kullanımında bölgesel sınırlamalar olabileceğini de ayrıca belirtmekte fayda var.

İLGİLİ HABERLER