Teknoloji

Sızan Windows 10 ekran görüntüleri telefonlar için LED bildirim desteğini ortaya çıkardı

windows-10-telefon-160315

Microsoft, Windows 10 ile birlikte akıllı telefonlarda LED bildirim desteğini aktive etmeye hazırlanıyor. Polonya merkezli Windows Mania tarafından yayınlanan ekran görüntülerine bakıldığında Windows 10’un telefonlara arayüz değişikliğini ve bildirim güncellemelerini getireceği görülüyor.

Windows 10 ile birlikte uygulamalar kullanıcıları uyarmak için ses ve titreşime ek olarak, LED ışıklarından faydalanabilecek. BlackBerry OS ve Android’de LED bildirim desteği uzun süredir bulunuyor. Microsoft’un Windows 10 ile sunacağı desteğin uygulamaya göre farklı renkleri destekleyip desteklemeyeceği ise henüz bilinmiyor. Lumia 730 ve Lumia 930 gibi telefonların bu özellikten faydalanması bekleniyor.

Microsoft, Windows 10 ile birlikte akıllı telefon sahiplerinin cihazı tamamen sıfırlamadan ana Microsoft hesabını kaldırmalarına izin verecek. Halihazırda Windows Phone 8’de bu konuda bazı kısıtlamalar bulunuyor. Şirket, Windows 10’un telefon versiyonunda kullanılan arayüzü bilgisayar versiyonundaki arayüze daha yakın hâle getirmeye hazırlanıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER