Teknoloji

Samsung Galaxy View 18.5 inç ekranıyla iPad Pro’ya rakip olacak

samsung-galaxy-view-061015

Samsung geçen ay IFA 2015 kapsamında düzenlediği ve Gear S2’yi tanıttığı etkinliğin sonunda tablete benzeyen, ancak yeni bir kategoride olduğu nitelendirmesi yapılan ürününün ipucunu vermişti. Şimdi bu cihaza ait olduğu öne sürülen bazı teknik özellikler sızdı. Görünüşe göre, Samsung Apple ile başa baş ilerlemeyi sürdürüyor.

Galaxy View olarak adlandırılacağı söylenen cihaz iPad Pro’nun rakibi olacak. Ancak Galaxy View ekran büyüklüğünde iPad Pro’ya fark atacak gibi görünüyor. Sızan bilgilere göre bu cihazda 18.5 inç büyüklüğünde bir ekran bulunacak.

GFXBench test sitesinde Samsung SM-T670 model adıyla yer alan bir cihaza ait bilgiler yer alıyor. Bu cihazın Galaxy View tablet olduğu düşünülüyor. Son zamanlarda paylaştığı bilgilerle güvenilirliğini kanıtlayan Twitter kullanıcısı @evleaks, nam-ı diğer Evan Blass de bu bilgilerin doğru olduğunu söylüyor.

samsung-galaxy-view-gfxbench-061015

Ortaya çıkan bilgilere göre, Galaxy View’da sekiz çekirdekli Exynos 7 işlemci bulunacak. 1.6 GHz hızındaki bu işlemcide grafik işleri AMR Mali-T720 yongasına emanet olacak. Ayrıca 2 GB RAM’in varlığından bahsediliyor.

Cihazda 25 GB’lık dahili hafızanın bulunduğu belirtiliyor, ancak bu tahminen sistem yazılımı ve diğer bileşenler düşüldükten sonra kalan boş alanı gösteriyor. Doğal olarak cihazda 32 GB kapasiteli bir flaş belleğin bulunduğu söylenebilir.

Tabii ki, Samsung Galaxy View’ın en dikkat çekici özelliğinin 18.5 inç büyüklüğündeki ekranı olacağını söyleyebiliriz. Ancak sadece 1920 x 1080 Full HD çözünürlüğe sahip olması, 122 ppi gibi, bir mobil cihaz için düşük piksel yoğunluğunun söz konusu olacağı anlamına geliyor.

GFXBench testine giren tabletin Android 5.1.1 ile çalıştığı belirtiliyor. Önde bir kameranın yer aldığı, ancak arkada kameranın bulunmadığı da bilgiler arasında. Zaten herhâlde kimse 18.5 inç ekranlı devasa bir tabletle fotoğraf çekmek istemez. Öndeki kameranın çözünürlüğünün de 2 megapiksel olduğu ve Full HD video kayıt yeteneğine sahip olduğu görülüyor.

Evan Blass tabletin 5700 mAh gibi yüksek kapasiteli bir pile sahip olacağın söylüyor.

Samsung’un bu cihazı ne zaman tanıtacağı bilinmiyor. Ancak GFXBench gibi benchmark sitelerine test sonuçları düşmeye başladıysa, resmi tanıtım da çok uzakta değildir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER