Teknoloji

Samsung Galaxy S5 ile yönünü metale çevirebilir

Samsung Galaxy S4 piyasaya çıkalı birkaç hafta olmuş ve Güney Koreli şirket S4’ün S4 Active ve S4 Zoom gibi farklı türevlerini çıkarmakla meşgulken, gelecek yılın gözde Galaxy S telefonu için de söylentiler dolaşmaya başladı. Tabii ki, geçen yıl olduğu gibi bu yılda dedikodular ilk olarak tasarım noktasından alevleniyor. Bir kaynağın aktardığına göre Samsung da HTC’nin yolunu izleyecek ve Galaxy S5’i tamamen alüminyumdan üretecek.

samsung-galaxy-s4-on-inceleme-00027

Söz konusu bilgi Güney Koreli üreticiye çok yakın ve güvenilir bir kaynaktan aktarılıyor, ancak bu kaynağın adı verilmiyor. Bu nedenle çıkan bu dedikoduya çok fazla itibar etmemek en iyisi olacak gibi görünüyor. Geçen yıl da Samsung’un Galaxy S4 için malzeme olarak seramiği seçeceği söylenmişti, ancak karşımıza yine Galaxy S III gibi plastikten yapılmış bir telefon çıktı.

Aslına bakarsanız, her ne kadar kullanıcılardan birçok şikayet gelse de, Samsung plastik kullanmaktan pek şikayetçi değil gibi görünüyor. Plastik sayesinde hem hafif bir ürün elde etmek mümkün oluyor, hem de üretim masrafı azaldığı için tek bir cihazdan elde edilen kâr marjı da artıyor. Tabii ki, metal kasanın kullanımı Galaxy S serisi bir telefona gerçek anlamda hava ve daha fazla kalite katacaktır, ancak sızan bu dedikodular şu an için temennilerden öte gitmiyor gibi görünüyor.

Yine de, Galaxy S5’in çıkışına aylar var ve bu zamanda Güney Koreli şirket fikir değişikliklerine gidebilir ve yönünü gerçekten de metal kasaya doğru çevirebilir. Gelişmeleri takip etmekte fayda var.

İlgili >> Android Geeks, BGR

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER