Manşetler

Samsung Galaxy A8’e ait olduğu iddia edilen ön inceleme videosu sızdı

samsung-galaxy-a8-on-inceleme-video-010715

Samsung’un henüz resmen tanıtmadığı Galaxy A8 ile ilgili yeni bir ön inceleme videosu sızdı.

Geçtiğimiz aralık ayında A serisinin tanıtımını gerçekleştiren Samsung ilk olarak 4.5 inç ekranlı Samsung Galaxy A3 ve 5 inçlik Galaxy A5 modellerini çıkarmış, hemen arkasından da 5.5 inç ekranlı Samsung Galaxy A7 modeli gelmişti. Şirket A6, A8, A9 gibi üç A serisi tabanlı modelin isim haklarını tescil ettirmişti, ancak henüz bu adları taşıyan herhangi bir telefon tanıtmadı.

NoWhereElse sitesi Samsung Galaxy A8 olduğunu iddia ettiği cihaza ait bir ön inceleme videosu yayınladı. Videonun Çin’in Telekomünikasyon Ekipman Sertifika Merkezi (TENAA) içinde çekildiği iddia ediliyor. Bu video Samsung’un ince ve hafif akıllı telefonların yer aldığı A serisine yeni bir üye kazandıracağını doğrulamış oluyor.

Galaxy A8’in sadece 5.9 mm. kalınlıklı gövdesiyle Samsung’un şimdiye kadarki en ince akıllı telefonu olması bekleniyor. Kabaca 142 gr. ağırlığında olacak telefonun metal gövdesi, 5.7 inç, 1920 x 1080 piksel, 386 ppi piksel yoğunluklu Super AMOLED ekranı, 64-bit sekiz çekirdekli Qualcomm Snapdragon 615 işlemcisi, Adreno 405 grafik işlemci birimi ve 2 GB RAM modülü bulunacak.

Ayrıca Galaxy A8’de parmak izi okuyucusunun bulunacağı da belirtiliyor. 3050 mAh kapasiteli pil, 16 GB dahili hafıza, microSD kart yuvası, 16 megapiksel arka kamera, 5 megapiksel ön kamera da dillendirilen diğer özellikler arasında yer alıyor. Android 5.1.1 Lollipop ile yüklü gelecek telefonda TouchWiz kullanıcı arayüzü de bulunacak.

Samsung Galaxy A8’in ne zaman tanıtılacağı, piyasaya çıkacağı ve ne kadara satılacağı şu an için bilinmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER